tag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post1582258580252458763..comments2023-09-14T10:27:07.977+02:00Comments on Lét-tudatos konyha: AszalásRenata Kalmanhttp://www.blogger.com/profile/06044140888948131025noreply@blogger.comBlogger21125tag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-82351392267669752352015-08-06T03:58:46.589+02:002015-08-06T03:58:46.589+02:00Szedret még nem aszaltam, mert elég magos, nem tud...Szedret még nem aszaltam, mert elég magos, nem tudom, hogy milyen lenne.<br />Attól függ, hogy milyen típusú aszalót vettél. Nagy a különbség a különféle aszalók között. Nekem azóta Excalibur van. Renata Kalmanhttps://www.blogger.com/profile/06044140888948131025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-7986780346356792742015-08-05T09:53:22.639+02:002015-08-05T09:53:22.639+02:00Sziasztok,most jött meg az aszalóm :) az lenne a k...Sziasztok,most jött meg az aszalóm :) az lenne a kérdésem,hogy fekete szedret lehet aszalni?érdemes?jó lehet?Még soha nem aszaltam,azt sem tudom mit hogyan,előre is köszönöm,érdekel a többi gyümölcs aszalása is,zöldségeké<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01709927643854500039noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-80700034265727390392009-09-28T13:10:51.774+02:002009-09-28T13:10:51.774+02:00Haribol kedves Gudakesa das!
Örvendek, hogy meglát...Haribol kedves Gudakesa das!<br />Örvendek, hogy meglátogattad a blogomat!<br />Egyre jobb ötleteket írtok a házilag készített aszaló-szerkezetekről...<br /><br />Ez környezetkímélőbb, mint a gép, ráadásul valódi nap-energiát gyűt magába.<br /><br />Azóta a férjem vett a posztban bemutatottnál egy jobb hatásfokú gépet, amivel kis lepények is készíthetők őrleményekből.<br /><br />Fügét nem aszaltunk még, pedig van két bokrunk, de az idei termésünk valahogy nem ígéretes, ahogy megérik a füge, rögtön ellepik a muslincák... Viszont elég sok sárgadinnyét kaptunk, ami már piacon nem eladható és aszalva kitűnő lett!<br />Ízben a sült tökre emlékeztet, érdemes kipróbálni!<br /><br />Ha van fotód a házi aszalódról, szívesen megnézném!Renata Kalmanhttps://www.blogger.com/profile/06044140888948131025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-86955550971817632282009-09-27T13:56:27.374+02:002009-09-27T13:56:27.374+02:00Hare Krisna!
Kedves Renáta!
Olvasgatom a blogot, ...Hare Krisna!<br /><br />Kedves Renáta!<br />Olvasgatom a blogot, nagyon tetszik, igazi kincsesgyűjtemény!<br />Gratulálok!<br /><br />Készítetettem ilyen aszalóst én is. Az enyémnek van kis lába. Jövőre olyan készül, ami 50 x 80 cm, és 5 emeletes. A lábak 20 cm magasak, és a sarkuk lesz úgy kialakítva, hogy egymásra illeszthetőek, illetve szétszedhető, és este bevihető legyen.<br /><br />A nyáron egy adag paradicsomot sikerült kifonnyaztanom, az nagyon kitűnő lett. A második viszont egy reggelre megpenészedett.<br />Most egy pár hete csak fügével van teli!<br /><br />Üdvözől:<br />Gudakesa dasGudakeshttps://www.blogger.com/profile/08119722927707172305noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-34222896155667973002009-09-10T13:07:59.351+02:002009-09-10T13:07:59.351+02:00Szia Cat!
Üdvözöllek konyhámban :)
Az aszalás nálu...Szia Cat!<br />Üdvözöllek konyhámban :)<br />Az aszalás nálunk főleg a férjem reszortja. Ezzel a géppel arra érdemes figyelni, hogy ne szárítsa ki túlságosan az alapanyagot. A levegő átjárhatósága miatt cserélgetni érdemes a tálcákat.<br />Mi ezzel aszalunk már évek óta.<br />Viszont a komolyabb (jobb hatásfokú) aszalók jobb eredményt adnak, csak hát drágábbak. <br />Próbálgassál, aztán majd meglátod.Renata Kalmanhttps://www.blogger.com/profile/06044140888948131025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-17407948752851407162009-09-09T15:04:20.052+02:002009-09-09T15:04:20.052+02:00Hála az égnek Renata a blogodért, és főleg azért, ...Hála az égnek Renata a blogodért, és főleg azért, hogy a kereső pont téged dobott ki elsőnek :)<br />Így nyár végén épp ma sikerült ajándékba kapnom egy ugyanilyen aszalót, mint a tied, és máris megnyugodtam: nem szidod :)<br />Van valami speciális tanácsod ezzel az aszalógéppel kapcsolatban a leírtakon kívül, vagy jöjjek rá majd magamtól? :)Cathttps://www.blogger.com/profile/01483861754924800110noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-11943520879886643532009-07-06T20:35:52.858+02:002009-07-06T20:35:52.858+02:00Én is köszönöm a tippet, már nekem is van Ági-féle...Én is köszönöm a tippet, már nekem is van Ági-féle aszalógépem. =)Kiddyhttp://bakerstreet.freeblog.hunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-29858280434150952262009-06-25T19:45:23.906+02:002009-06-25T19:45:23.906+02:00Balaton, északi part. :)
Hát mindenfélét pakolok....Balaton, északi part. :)<br /><br />Hát mindenfélét pakolok.<br />Szalonnát is, meg cukkinit, padlizsánt, paprikát-paradicsomot, sajtokat, gyümölcsöt. Szóval mindent.duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-40365770861876125972009-06-25T19:27:13.488+02:002009-06-25T19:27:13.488+02:00Én is nézegetem az aszalógépeket. De azt hiszem, h...Én is nézegetem az aszalógépeket. De azt hiszem, hogy az Ági féle aszalót készíttetem el a Drágámmal.<br />Kert nálunk is gazos - volt:) Kezem hasonló állapotban, mint a tied.<br />És az off: gyere játszani! A részleteket megtalálod nálam!Milenehttps://www.blogger.com/profile/13541553660186302487noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-46629318291883277922009-06-25T13:03:45.201+02:002009-06-25T13:03:45.201+02:00Kamala!
Igaz, hogy ribizlit még nem aszaltunk, de ...Kamala!<br />Igaz, hogy ribizlit még nem aszaltunk, de szerintem nem...kifolyna az összes leve.<br />Fekete ribizli nagyon jó lehet aszalva, jó kis vasforrás!<br /><br />Írd majd meg, hogy sikerült!Renata Kalmanhttps://www.blogger.com/profile/06044140888948131025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-71426250071002579292009-06-25T10:32:44.202+02:002009-06-25T10:32:44.202+02:00Köszi a tippet. Férjem tegnap hazahozott egy nagyo...Köszi a tippet. Férjem tegnap hazahozott egy nagyobb mennyiség fekete ribizlit.Jó lenne aszalni belőle. Egy béna kérdés következik: a ribizlit is félbe kell vágni? Mert asszem arra nem lenne elég kapacitásom :)Kamalahttps://www.blogger.com/profile/12950933606980489699noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-76726928244573982782009-06-24T15:29:14.678+02:002009-06-24T15:29:14.678+02:00Duende!
Persze!!!
Hova mentek és meddig? Kíváncsi...Duende!<br />Persze!!!<br /><br />Hova mentek és meddig? Kíváncsi vagyok miket pakolsz a batyuba, mármint elemózsiát...Renata Kalmanhttps://www.blogger.com/profile/06044140888948131025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-16489304543121964262009-06-24T15:28:37.542+02:002009-06-24T15:28:37.542+02:00Napmátka!
Majd egyszer Bódva-parti napon aszalt gy...Napmátka!<br />Majd egyszer Bódva-parti napon aszalt gyümölcsöd lesz!!!Renata Kalmanhttps://www.blogger.com/profile/06044140888948131025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-84241222057881284032009-06-24T15:28:08.808+02:002009-06-24T15:28:08.808+02:00Szepyke!
Itt felénk megérkezett a napsütés, én meg...Szepyke!<br />Itt felénk megérkezett a napsütés, én meg mivel eddig esett, most esek neki a kertnek.....<br />Gaz mint a tenger, burjánzik, a kezem meg barnás, érdes, mert a kesztyűt nem nekem találták ki...<br />Viszont gazolás közben vigasztal, hogy a fánkon már sárgul a barack.Renata Kalmanhttps://www.blogger.com/profile/06044140888948131025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-80117954625297700452009-06-24T15:26:58.352+02:002009-06-24T15:26:58.352+02:00Fruzska!
Újabb ügyes kezű férj!Fruzska!<br />Újabb ügyes kezű férj!Renata Kalmanhttps://www.blogger.com/profile/06044140888948131025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-56538113574786566812009-06-24T15:26:26.802+02:002009-06-24T15:26:26.802+02:00Mmama!
Kíváncsi vagyok, hogy sikerült...
Hallottam...Mmama!<br />Kíváncsi vagyok, hogy sikerült...<br />Hallottam már olyat, hogy "normál" sütőben, a sütőajtót fakanállal kitámasztva alacsony hőfokon szárítani-aszalni, de ezek szerint létezik spéci sütő is.<br />Majd benézek Hozzád.Renata Kalmanhttps://www.blogger.com/profile/06044140888948131025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-63442697185624709382009-06-23T23:00:00.978+02:002009-06-23T23:00:00.978+02:00Én is nézegettem már aszalógépeket, nagyon jó kis ...Én is nézegettem már aszalógépeket, nagyon jó kis masinának tartom. Az aszalással tartósított gyümölcs a legegészségesebb, és nagyon finom!<br /><br />Szóval egyszer nekem is lesz, de kert is kéne hozzá. :)) <br />Bár, gombhoz is lehet kabátot varrni, nem igaz? :))<br /><br />Egyébként a nyaralásra (most szombaton megyünk) egy aszalt gyümölcsös sütit fogok csinálni, mert sokáig eltartható és nem kell hűtőbe sem tenni.duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-30016943275640871512009-06-23T17:00:52.801+02:002009-06-23T17:00:52.801+02:00Én az időjárás függvényében döntöm el, hogy bekapc...Én az időjárás függvényében döntöm el, hogy bekapcsolom-e az aszalógépem, illetve hol kezdem / folytatom / fejezem be az aszalást.<br />Van, amikor a napon is jó lesz, de ez most tényleg nem az az idő.erős ildikóhttps://www.blogger.com/profile/11525497821571300750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-36539004616791998092009-06-23T15:32:01.922+02:002009-06-23T15:32:01.922+02:00Én meg megkérek valakit, hogy süssön ki végre a na...Én meg megkérek valakit, hogy süssön ki végre a nap, mert így viszont én hervadok el, Ti viszont nem tudtok a napon aszalni. Elvégre nyár van, süss fel nap!!! :D Egyébként, egy remek bejegyzést írtál megint! :)szepykehttps://www.blogger.com/profile/14538609947462147415noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-55367060708950804532009-06-23T13:19:28.392+02:002009-06-23T13:19:28.392+02:00Köszönöm az aszalási tippet. Ági ötlete alapján me...Köszönöm az aszalási tippet. Ági ötlete alapján megkérem a férjemet, hogy gyártson nekem egy ilyen házi aszalót:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-1277136545872100512009-06-23T12:38:10.482+02:002009-06-23T12:38:10.482+02:00Teljesen véletlenül keveredtem ide,
de talán sors ...Teljesen véletlenül keveredtem ide,<br />de talán sors szerűen.<br />Ma reggel kezdtem aszalni a meggyet.<br />Még soha nem csináltam ilyet, de most , pár hónapja egy "inteligens"<br />tűzhelyet kaptam aminek vannak speciális programjai is, úgy mint <br />aszalás is.<br />Követem az utasítást mely szerint<br />12 órán keresztül a sütőben van a gyümölcs. Az első két órában 50 fokon , majd 70 fokon további 10 órát alsó felső légbefúvással.<br /><br />Kb most vagyok fél időben, és most keztem észrevenni hogy töppednek<br />a szemek. Hogy mi lesz belőle ?<br />Majd megmutatom.mmamahttps://www.blogger.com/profile/09700511416179011805noreply@blogger.com