tag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post5342873940262437689..comments2023-09-14T10:27:07.977+02:00Comments on Lét-tudatos konyha: Natúr sárgabaracklekvárRenata Kalmanhttp://www.blogger.com/profile/06044140888948131025noreply@blogger.comBlogger18125tag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-85170185387301700072013-07-17T19:09:02.646+02:002013-07-17T19:09:02.646+02:00agar-agart mostanában már nem is rakok bele. itt a...agar-agart mostanában már nem is rakok bele. itt a teljes leírása a befőzésnek: http://www.lettudatos.com/befozes-termeszetesen-tartositoszer-nelkul.htmlRenata Kalmanhttps://www.blogger.com/profile/06044140888948131025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-30874929638677642892013-07-17T19:07:50.390+02:002013-07-17T19:07:50.390+02:00Kriszta!
Az üveg teljesen tiszta volt-e, illetve a...Kriszta!<br />Az üveg teljesen tiszta volt-e, illetve a fedő? Fejreállítás után a fedőnek teljesen rá kell húzódni, vagyis homorúnak kell lenni, akkor zár jól.Renata Kalmanhttps://www.blogger.com/profile/06044140888948131025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-33849378310675004862013-07-17T16:04:01.992+02:002013-07-17T16:04:01.992+02:00Szia!
Én ezt így megcsináltam,és a dunsztolás után...Szia!<br />Én ezt így megcsináltam,és a dunsztolás után 3 lekvár tetején már penészt találtam.Mi lehetett az oka?Kriszta https://www.blogger.com/profile/13955728455207012980noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-91079001067175971422011-07-07T06:18:11.110+02:002011-07-07T06:18:11.110+02:00Agar: bioboltokban kapható kis kiszerelésben. Ha n...Agar: bioboltokban kapható kis kiszerelésben. Ha nagy kiszerelést szeretnél, azt viszont cukrászdiszkontban keresd. Az ára nem éppen olcsó.<br />De enélkül is működik, ha sokáig főzöd. Én nem ragaszkodok a nagyon sűrű lekvárokhoz.Renata Kalmanhttps://www.blogger.com/profile/06044140888948131025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-87507453589897651962011-07-07T06:15:05.565+02:002011-07-07T06:15:05.565+02:00Szia Ildi!
Jostából a lekvár a ribizlihez hasonlóa...Szia Ildi!<br />Jostából a lekvár a ribizlihez hasonlóan mehet.<br />Ribizlilekvár készítés legegyszerűbb formája olvasható itt:<br />http://www.lettudatos.com/ribizlilekvar-keszites-egyszeruen.html<br /><br />tehát én átpasszírozom, így a mag és a héj fennakad. Viszont számolj azzal, hogy agar nélkül lassan sűrűsödik be. Én az idén semmibe nem tettem agart.<br />Az idei ribizlilekvár már elkészült ugyanúgy nyaraláskor :) a josta meg még énrám is vár. Sok sikert!Renata Kalmanhttps://www.blogger.com/profile/06044140888948131025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-31404807147593639812011-07-06T11:03:39.911+02:002011-07-06T11:03:39.911+02:00Ja és még egy van tapasztalatod josta lekvárral? h...Ja és még egy van tapasztalatod josta lekvárral? hétvégén állok neki:)<br />Tavaly csak szöröt csináltam gyümölcs centrifuga segítségével, de az nagyon híg, viszont nincs időm lecsipkedni a végét illetve magja is elég nagy.<br /><br />Köszi, IldikóAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-5475645129893193612011-07-06T11:02:04.028+02:002011-07-06T11:02:04.028+02:00Kedves Renáta!
Hol lehet venni agar-agart?
Köszi,...Kedves Renáta!<br />Hol lehet venni agar-agart? <br />Köszi, IldikóAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-40372301726282863472010-05-15T06:36:36.379+02:002010-05-15T06:36:36.379+02:00Andi!
Hamarosan jön a szezon. Habár idén szerintem...Andi!<br />Hamarosan jön a szezon. Habár idén szerintem nem lesz olyan jó termés, mint tavaly.Renata Kalmanhttps://www.blogger.com/profile/06044140888948131025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-28231706121118271062010-05-14T10:08:40.392+02:002010-05-14T10:08:40.392+02:00Nagyon tetszik a blogod, a natur sárgabaracklekvár...Nagyon tetszik a blogod, a natur sárgabaracklekvár meg különképpen :)Andikertjehttp://www.wellnesskert.hunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-90357859077574607102009-07-12T08:56:56.039+02:002009-07-12T08:56:56.039+02:00Benzsi!
Szerintem nyugodtan vágj bele. Annyi jó re...Benzsi!<br />Szerintem nyugodtan vágj bele. Annyi jó recepted van, nem hiszem, hogy épp ebben ne lenne sikered...<br />Elsőre talán kisebb mennyiséggel és akkor nincs akkora kockázat!<br />Majd fokozatosan kitapasztalod, hogy számotokra mi a legjobb.<br />Még itt a sárga- és őszibarack, aztán jön a körte, szőlő, bodza.<br />Nem tudom, hogy az ország más pontjain még mi kapható (ribizli is még, nálunk már nincs), én elsősorban a kertünkben gondolkodok, hogy itt mi terem.<br />Szerintem nézz körül ma a piacon! :)<br />És üvegeket is keress!Renata Kalmanhttps://www.blogger.com/profile/06044140888948131025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-73586188494509491272009-07-12T08:52:28.140+02:002009-07-12T08:52:28.140+02:00Napmátka!
Hamarosan...
A zselésítővel nem próbálko...Napmátka!<br />Hamarosan...<br />A zselésítővel nem próbálkoztam, mert valahogy idegenkedtem tőle, habár tudom, hogy nem azonos a zselatinnal, ami állati eredetű. Ez úgy tudom gyümölcspektinből van. Valahogy nem akartam használni.<br />Egyébként mit tartalmaz konrkétan még az a fjata eltevő?<br /><br />Cukor nélkül abszolút eláll, jó édes gyümölcsöm van. A forralás és a fejreállítás miatt elég jól légmentesül. Jól záródó fedő kell és előtte alapos tisztítása-forralása az üvegnek.Renata Kalmanhttps://www.blogger.com/profile/06044140888948131025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-78204001945326306792009-07-12T08:45:39.737+02:002009-07-12T08:45:39.737+02:00Szepyke!
Nincs mellékíze, abszolút!Szepyke!<br />Nincs mellékíze, abszolút!Renata Kalmanhttps://www.blogger.com/profile/06044140888948131025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-19153790509150430262009-07-11T21:12:22.008+02:002009-07-11T21:12:22.008+02:00Tavasz óta azt tervezem, hogy idén nyáron nekiláto...Tavasz óta azt tervezem, hogy idén nyáron nekilátok a lekvárfőzésnek, de még egyetlen üveggel sem tettem el. valahogy nem merek belevágni, mert mi van, ha rosszul csinálom és tönkre megy, vagy nem lesz finom. Folyton olvasgatom, hogy te hogy csinálod, mert nagyon szimpatikus ez a cukornélküliség, meg a tartósítómentesség. Már kifutott az eper, a cseresznye, utolsókat rúgja a málna és a meggy és én még mindig csak tervezgetek. Valaki hátsón rúghatna, hogy lépjek már a tettek mezejére.KryaSpirithttps://www.blogger.com/profile/03111598213077883712noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-2678115835717053202009-07-11T16:07:18.025+02:002009-07-11T16:07:18.025+02:00Csak akkor bontsd ki, ha egyébként is...
Én a dara...Csak akkor bontsd ki, ha egyébként is...<br />Én a darabos és hígabb lekvárokat szeretem, nem a zselészerűt.<br />Ezért is faggatózom.<br />Igazából az érdekel, hogy miért pont agar-agar, miért nem gyümölcspektin, vagyis a zselés kocsonyaállagot el lehet-e kerülni ezzel az agarral (mert jó lenne...), s hogy így is eláll a lekvár, vagyis a cukrot meg lehet úszni...(?)erős ildikóhttps://www.blogger.com/profile/11525497821571300750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-54237871388391496462009-07-11T13:36:16.398+02:002009-07-11T13:36:16.398+02:00Az agar-agarnak semmilyen mellékíze nem jön ki a l...Az agar-agarnak semmilyen mellékíze nem jön ki a lekvárban? Még nem használtam soha.szepykehttps://www.blogger.com/profile/14538609947462147415noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-86599431635934778642009-07-11T11:00:42.188+02:002009-07-11T11:00:42.188+02:00Napmátka!
Nem tudom...:( még azzal sosem csináltam...Napmátka!<br />Nem tudom...:( még azzal sosem csináltam. Mikor anno elkezdtem befőzni, akkor nem tettem bele sűrítő anyagot. Ennek következtében hígabbak voltak a lekvárjaim. Állásukban kicsit besűrűsödtek ugyan, de nem voltak azok a megszokott állagú lekvárok.<br />Aztán mióta teszek bele agart, így sűrű lesz, de nem viszem túlzásba a belerakott mennyiséget.<br />Pluszban még azért is más, mert én benne hagyom darabosan a gyümölcsöt (turmixolás után nem szűröm le vagy nem passzírozom át), ezért emiatt is kicsit más a megszokottnál. <br />Miután elkészül és üvegekbe töltöm, állásában még sűrűsödik.<br /><br />De majd kibontok egyet és lefotózom.<br /><br />Az agar drága ugyan, de mivel szezonálisan használom csak és nem sokat belőle, s nagy tételben veszem, így kiadom ere a pénzt.Renata Kalmanhttps://www.blogger.com/profile/06044140888948131025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-37846938182517258332009-07-11T10:16:23.544+02:002009-07-11T10:16:23.544+02:00Ja igen: a gyümölcspektines zseléfix készítményekk...Ja igen: a gyümölcspektines zseléfix készítményekkel más lenne az állaga?<br />A Tiédnek milyen?erős ildikóhttps://www.blogger.com/profile/11525497821571300750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-81775343326048439862009-07-11T10:15:13.931+02:002009-07-11T10:15:13.931+02:00Nagyon tetszik ez a natúr eljárás. Az agar-agar-tó...Nagyon tetszik ez a natúr eljárás. Az agar-agar-tól eddig húzódoztam, de a lekvárod most lenyűgözött!erős ildikóhttps://www.blogger.com/profile/11525497821571300750noreply@blogger.com