tag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post8390785959478779751..comments2023-09-14T10:27:07.977+02:00Comments on Lét-tudatos konyha: Natúr sárgabaracklekvár 2.Renata Kalmanhttp://www.blogger.com/profile/06044140888948131025noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-2000625542452994252013-07-13T09:01:06.060+02:002013-07-13T09:01:06.060+02:00Agar agar nélkül is kitünen működik.Agar agar nélkül is kitünen működik.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-12365087216661720132009-07-14T16:45:12.947+02:002009-07-14T16:45:12.947+02:00Á, igen, tényleg baktérium-táptalajként találkozta...Á, igen, tényleg baktérium-táptalajként találkoztam vele (egy textilipari cikkben vizsgálták a bacik szaporodását az egészségügyi textíliákban.)erős ildikóhttps://www.blogger.com/profile/11525497821571300750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-92099916433007083372009-07-14T04:56:26.077+02:002009-07-14T04:56:26.077+02:00Napmátka!
Köszi a dzsemfixes infót.
Az agar-agar ...Napmátka!<br />Köszi a dzsemfixes infót.<br /><br />Az agar-agar vörösmoszat.<br /><br />Baktériumhoz annyi köze van, hogy a biológiai kérletekhez is használják baktériumok táptalajaként, vagyis ezen tenyésztik ki a baktériumokat, mert jó az állaga.Renata Kalmanhttps://www.blogger.com/profile/06044140888948131025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-43625440795824281372009-07-13T12:09:55.847+02:002009-07-13T12:09:55.847+02:00Szia!
Nagyon gusztusos, ínycsiklandó (remélem, tén...Szia!<br />Nagyon gusztusos, ínycsiklandó (remélem, tényleg nem miattam bontottad fel!:)<br />Megnéztem, amit kérdeztél, a dzemfix készítményt, az Dr Oetker (de van Haas is, meg gondolom, más is)<br />Összetevők: dextróz, zselésítő anyag:(pektin, dextróz)(glutént tartalmaz), étkezési sav: (citromsav, növényi zsír), tartósítószer: szorbinsav.<br />Hát nem mondom, hogy nem hagynék ki ezt-azt belőle, de Beatbull a múltkor említette, hogy a gyümölcspektin náluk minden adalék nélkül is kapható.<br />Én idén vettem először ilyen dzsemfix készítményeket, csak azért, hogy a sűrítést minél kevesebb cukorral megússzam (pl. a virágos készítményeknél, amelyek maguktól elég kevéssé sűrűsödnek.) De nem sikerült megbarátkoznom e kocsonyás állaggal és a felesleges összetevőkkel, így a gyümölcsökhöz mellőzöm, a virágokhoz meg marad a cukor.<br />Az agar-agar tudtommal valamilyen baktériumtelep, vagy butaságot mondok?erős ildikóhttps://www.blogger.com/profile/11525497821571300750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-16694774874757921942009-07-13T04:59:37.676+02:002009-07-13T04:59:37.676+02:00Szepyke!
Arra számíts, hogy olcsónak nem mondható!...Szepyke!<br />Arra számíts, hogy olcsónak nem mondható!<br /><br /><br />Csibe!<br />Ízre is finom.<br />Hát igen, a nagymamák konyhája titkokkal teli...Renata Kalmanhttps://www.blogger.com/profile/06044140888948131025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-52150941854957502292009-07-12T13:33:45.583+02:002009-07-12T13:33:45.583+02:00Jajjj de jóóóól néz ki! Nagymamim volt a lekvárkés...Jajjj de jóóóól néz ki! Nagymamim volt a lekvárkészítés nagy tudora :)Csibehttps://www.blogger.com/profile/09731112192558683720noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-33658440623296210762009-07-12T12:18:59.218+02:002009-07-12T12:18:59.218+02:00Huha, ez nagyon profi. Ez aztán tényleg lekvár. Me...Huha, ez nagyon profi. Ez aztán tényleg lekvár. Megnézem ezt az agar-agart.szepykehttps://www.blogger.com/profile/14538609947462147415noreply@blogger.com