tag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post848316404324471047..comments2023-09-14T10:27:07.977+02:00Comments on Lét-tudatos konyha: Natúr őszibarackléRenata Kalmanhttp://www.blogger.com/profile/06044140888948131025noreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-38382342167536152592012-08-22T18:50:53.831+02:002012-08-22T18:50:53.831+02:00Szia Renáta!
Ha van csavaros tetős palack (Kubus?)...Szia Renáta!<br />Ha van csavaros tetős palack (Kubus?), akkor ugyanúgy mehet, mint a lekvároknál. <br />http://www.lettudatos.com/befozes-termeszetesen-tartositoszer-nelkul.html<br /><br />Tehát a tiszta üvegbe megy a forró lé, rá a tető, és ha lehet, akkor fejre állítani.<br />Vizes dunszt nem szükséges, csak a száraz.<br />Jó dolga lesz a babádnak :)Renata Kalmanhttps://www.blogger.com/profile/06044140888948131025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-32831214805338105472012-08-22T16:13:33.737+02:002012-08-22T16:13:33.737+02:00Kedves Renáta!
Babának szeretnék eltenni barackot...Kedves Renáta!<br /><br />Babának szeretnék eltenni barackot, de idegenkedem a celofános módszertől.<br />Kérdésem, hogy ha csavaros tetővel rendelkező üvegbe töltöm a forró gyümölcsvelőt, akkor elég a szárazdunszt vagy még tegyem vizesbe is? Semmilyen tartósítószert nem szeretnék beletenni, csak 100% gyümölcsöt. <br />Köszönöm előre is válaszod.<br />Üdv. F. RenátaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-84734460261294893752009-08-03T14:26:04.326+02:002009-08-03T14:26:04.326+02:00Kedves Névtelen!
Én az ivóleveket is anélkül tesze...Kedves Névtelen!<br />Én az ivóleveket is anélkül teszem el, eláll.<br />A két celofános módszerrel rakom el (a linken olvasható), de előtte az üvegeket alaposan kitisztítom, ha lehet ki is főzöm.<br /><br />Van valamekkora hibaszázalék (egy-egy üveg megromlik), de nem jelentős.Renata Kalmanhttps://www.blogger.com/profile/06044140888948131025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-14756904347573321922009-08-03T12:43:49.116+02:002009-08-03T12:43:49.116+02:00tartósítószer (szalicil) nem kell bele? El akarok ...tartósítószer (szalicil) nem kell bele? El akarok tenni télre is belőle...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-79534116959499149362009-07-10T09:57:06.440+02:002009-07-10T09:57:06.440+02:00Ide akartam írni, hogy értem, erre másik bejegyzés...Ide akartam írni, hogy értem, erre másik bejegyzésedhez írtam. Mindegy, akkor itt már biztos, hogy értem!:Dszepykehttps://www.blogger.com/profile/14538609947462147415noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-8160539643874084282009-07-10T06:14:24.866+02:002009-07-10T06:14:24.866+02:00Napmátka!
Marad, mert ilyenkor szezonban teleszik ...Napmátka!<br />Marad, mert ilyenkor szezonban teleszik magukat a frissekkel.<br />Az eper is bontatlan még, szerintem mire elfogy a kerti és egyéb friss gyümölcs, akkorra már ősz lesz.<br />Mert most van ugye a barack, a dinnye, körte, szőlő...<br /><br />Meg felbontás után én szoktam kicsit hígítani.<br />Munka van vele rendesen.Renata Kalmanhttps://www.blogger.com/profile/06044140888948131025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-51045783412948557772009-07-10T06:12:03.028+02:002009-07-10T06:12:03.028+02:00Szepyke!
Írtam a Befőzés módszerénél,
http://lett...Szepyke!<br /><br />Írtam a Befőzés módszerénél,<br />http://lettudatoskonyha.blogspot.com/2009/05/befozes.html<br />hogy nekem a lekvároknál nem igazán vált be, mert kilazult a befőttes gumi és elég sok megromlott. Azért tértem át a csavaros üveges módszerre a lekvároknál és a befőtteknél.<br />De: a leveknél, amiket palackokba teszek: bodzaital, gyümölcslevek maradtam ennél, mert azoknál valahogy jól működik.<br />A hosszú szájú üvegekre jobban rá lehet simítani a megnedvesített celofánt, más a formája. A másik, hogy szoros befőttes gumi kell.<br /><br />Hanga!<br />Nekem elég jól bevált. Persze kis hibaszázaléka ennek is van (szerintem mindennek).<br />A lényeg, hogy tisztára kell mosni, fel kell főzni a levet és ahogy előbb írtam, jól simuljon rá a celofán és szoros legyen a gumi.<br />Esetleg ha van természetes "szer" pl. grapefruitmag olajad, akkor annak a hígított oldatát lehet a celofánra spriccelni víz helyett.<br /><br />Parafadugósat nem ismerem, békebeli hangulata lehet, de biztosan időigényes.Renata Kalmanhttps://www.blogger.com/profile/06044140888948131025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-11773987193330673202009-07-10T06:04:21.556+02:002009-07-10T06:04:21.556+02:00Kata!
Nagyon finom a barack maga is, lédús, édes!
...Kata!<br />Nagyon finom a barack maga is, lédús, édes!<br />Igen, nekem is feltűnt, hogy gyorsan megérnek, leérnek idén a dolgok. Mintha a felgyorsult világot követné a természet is. Remélem csak az idén.Renata Kalmanhttps://www.blogger.com/profile/06044140888948131025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-76439020517612614892009-07-09T22:40:24.249+02:002009-07-09T22:40:24.249+02:00És tényleg marad belőle télre is? Mert én azt képz...És tényleg marad belőle télre is? Mert én azt képzelem, az ilyen finomságok hip-hopp elfogynak...:)erős ildikóhttps://www.blogger.com/profile/11525497821571300750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-25096572296380904102009-07-09T20:37:03.998+02:002009-07-09T20:37:03.998+02:00Nagyon jó ötletNagyon jó ötletBellyhttps://www.blogger.com/profile/16250684372916620898noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-53546760324943547852009-07-09T19:15:48.852+02:002009-07-09T19:15:48.852+02:00A karcsúbb, szebb üvegeim némelyikéről hiányzik a ...A karcsúbb, szebb üvegeim némelyikéről hiányzik a fémkupak, de most kipróbálom a celofános módszeredet. Eddig parafadugót használtam, kifőztem, majd leviaszoltam, de nagyon macerás volt.Hangahttps://www.blogger.com/profile/04336548808349883143noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-6635096966522871062009-07-09T19:15:40.571+02:002009-07-09T19:15:40.571+02:00Ez a két celofános módszer bevált, mert olvastam v...Ez a két celofános módszer bevált, mert olvastam valakinél, hogy nem százszázalékos.szepykehttps://www.blogger.com/profile/14538609947462147415noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-15909393864712937282009-07-09T18:13:05.747+02:002009-07-09T18:13:05.747+02:00De finom lehet, igazi őszilé!!! tényleg az idén mi...De finom lehet, igazi őszilé!!! tényleg az idén minden hamar romlik, szerintem a mostanában leesett rengeteg eső miatt már a fán kezdenek romlani a gyümölcsök, hamar fel kell használni. Viszont azért mindig tele van a hasam finom gyümölcsökkel:)Katahttps://www.blogger.com/profile/10084319330525990248noreply@blogger.com