tag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post2365728430016715711..comments2023-09-14T10:27:07.977+02:00Comments on Lét-tudatos konyha: Iskolai tízórai ötletekRenata Kalmanhttp://www.blogger.com/profile/06044140888948131025noreply@blogger.comBlogger17125tag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-73440824248460109802009-10-02T06:41:27.578+02:002009-10-02T06:41:27.578+02:00Szia Dóri!
Köszi, majd megnézem Szegeden, ha eljut...Szia Dóri!<br />Köszi, majd megnézem Szegeden, ha eljutok egyszer.<br /><br /><br />Névtelen!<br />Köszi a tippet!Renata Kalmanhttps://www.blogger.com/profile/06044140888948131025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-75700936827969914222009-09-30T21:07:51.814+02:002009-09-30T21:07:51.814+02:00Szia! Én úgy rakok paradicsomot a szendvicsbe, hog...Szia! Én úgy rakok paradicsomot a szendvicsbe, hogy a sajt alá rakom, az valamennyire szigeteli. :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-68484034485064406102009-09-29T09:43:56.602+02:002009-09-29T09:43:56.602+02:00Tudtam, hogy rosszul jegyeztem meg a nevét. Alsan ...Tudtam, hogy rosszul jegyeztem meg a nevét. Alsan a neve, tehát nincs A betű a végén. Én a körút és az Üllői sarkán (Petőfi híd felé menve a jobb oldalon, egész a kereszteződéshez közel) lévő picike bioboltban vettem. Az enatur.hu webáruházban is most láttam, de biztos egyéb netes helyen is meg lehet venni, vagy más bioboltokban. Máshol én még nem láttam, meg elég ritkán járok.Dórihttps://www.blogger.com/profile/05875125210945532120noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-58213967076180898342009-09-26T17:55:47.151+02:002009-09-26T17:55:47.151+02:00Dóri!
Köszi az infót!
Hol szoktad venni?Dóri!<br />Köszi az infót!<br />Hol szoktad venni?Renata Kalmanhttps://www.blogger.com/profile/06044140888948131025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-58910042482625740192009-09-25T08:26:13.635+02:002009-09-25T08:26:13.635+02:00Szia!
Lehet kapni növényi vajat. Alsana a neve. Sz...Szia!<br />Lehet kapni növényi vajat. Alsana a neve. Szerintem teljesen vaj ízű, nálam abszolút helyettesítheti a vajat. Én nem vega vagyok, viszont tejcukorérzékeny, így kerestem valami alternatívát. Nekem abszolút bejön és még jobban is kenhető, mint a sima vaj.Dórihttps://www.blogger.com/profile/05875125210945532120noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-11053635768133452622009-09-23T08:21:18.381+02:002009-09-23T08:21:18.381+02:00Ilike!
Köszi!
Vegavarázs!
Felvettem a listára :)Ilike!<br />Köszi!<br /><br />Vegavarázs!<br />Felvettem a listára :)Renata Kalmanhttps://www.blogger.com/profile/06044140888948131025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-74712627724652669972009-09-22T16:08:35.310+02:002009-09-22T16:08:35.310+02:00Szerintem a szamósza vagy az alu patra is jó tízór...Szerintem a szamósza vagy az alu patra is jó tízórai lehet.Vegavarázshttp://vegavarazs.hunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-29359403951566992352009-09-21T22:02:36.735+02:002009-09-21T22:02:36.735+02:00Nagyon egyszerű az én receptem, alig van benne val...Nagyon egyszerű az én receptem, alig van benne valami. <br /><br />zakuszka <br /><br />20 dkg bab<br /><br />2 édes paprika<br /><br />2 paradicsom<br /><br />olaj só, bors<br /><br />A babot puhára főzzük, majd összedaráljuk. A paprikát összedaráljuk a paradicsommal, majd addig főzzük amíg elforr a leve. Pici olajat adunk hozzá, majd hozzákeverjük a babot, fűszerezzük. Amíg szép krémes nem lesz, addig főzzük, néha kevés olajat adhatunk hozzá.ilikehttps://www.blogger.com/profile/14404146496897472577noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-57897840155851285812009-09-21T16:59:42.668+02:002009-09-21T16:59:42.668+02:00Ilike!
Igen, de nem az eredetit, ahol láng fölött ...Ilike!<br />Igen, de nem az eredetit, ahol láng fölött kell sütni a padlizsánt.<br />Meg én a fokhagymát kihagyom, hanem vöröshagymát teszek bele.<br />Te hogy csinálod?<br /><br />Nem forrón töltöm bele, csak melegen.<br /><br />Orsi!<br />Köszi a tippeket!<br />A köleses verziót épp most készítem, majd megírom milyen lett.Renata Kalmanhttps://www.blogger.com/profile/06044140888948131025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-76288686964116744482009-09-20T21:51:35.293+02:002009-09-20T21:51:35.293+02:00Csicseri krém, padlizsán krém, kölestúrós körözött...Csicseri krém, padlizsán krém, kölestúrós körözött? És a különböző vegán fasirtok. Ezek mind jók szendvicsbe.nagyorsolyahttp://alkoto.freeblog.hunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-83901267698030462262009-09-19T21:04:25.412+02:002009-09-19T21:04:25.412+02:00Zakuszkát szoktál készíteni? Ez is lehet egy jó sz...Zakuszkát szoktál készíteni? Ez is lehet egy jó szendvicskrém. Padlizsánnal is lehet, én babbal készítem. <br /><br />Jól tudod, a műanyagból rákkeltő anyagok válnak ki hő hatására. De ehhez az ételnek vagy italnak forrónak kell lennie.ilikehttps://www.blogger.com/profile/14404146496897472577noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-61287707755953389022009-09-19T13:13:39.671+02:002009-09-19T13:13:39.671+02:00Benzsi!
Ez jó ötlet, tényleg! Ettem már én is ilye...Benzsi!<br />Ez jó ötlet, tényleg! Ettem már én is ilyen szendvicset és nagyon finom, laktató.<br />Majd nekiállok a szejtánkészítésnek.<br /><br />Meg erről jutott eszembe a vegaburger, nemrég Brigi is rakott fel egy ilyen posztot.<br /><br /><br />Napmátka!<br />Menet közben azért nem tűnik olyan soknak vagy bonyolultnak.<br />Maga az életvitel is feltételezi egy csomó olyan dolog létrehozását, ami másoknak kézenfekvő, hogy például készen megveszik.<br /><br />Palócprovence!<br />Megteszi ezt más is, példának okáért Te :), gondolok itt a lányod heti ételcsomagjairól írt posztjaidra...<br /><br /><br />Siccike!<br />A kalács tulképp az alábbi kalács, amelybe mazsola helyett aszalt áfonyát tettem és egy kevés szezámmagot, illetve megszórtam a tetejét is szezámmaggal.<br /><br />http://lettudatoskonyha.blogspot.com/2009/04/mazsolas-kalacs.html<br /><br />A kókusztejes karamellt pedig majd felrakom, habár nagyon egyszerű, pirított cukor, ráöntve kókusztej és felfőzni.<br /><br />Én is nagyjából az étlaphoz igazítom, emlékszem 4 éve a fiamnak egy héten 3x volt péksüti, ma pedig inkább a felvágott dominál, egy héten 3x van az étlapon.<br />De én nagyon örülök, hogy van lehetőségem bevinni, mert nem mindenhol engedik.<br /><br />Kata!<br />Hááát, szeretném, ha így lenne. De én sem vagyok mindig nyugodt, meg satöbbi....:)Renata Kalmanhttps://www.blogger.com/profile/06044140888948131025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-62219552759038519072009-09-18T23:59:44.306+02:002009-09-18T23:59:44.306+02:00Jó nálatok gyereknek lenni:)Jó nálatok gyereknek lenni:)Katahttps://www.blogger.com/profile/10084319330525990248noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-25677854223675624472009-09-18T21:52:20.042+02:002009-09-18T21:52:20.042+02:00Engem a kókuszkaramell+a szezámos-kalács érdekelne...Engem a kókuszkaramell+a szezámos-kalács érdekelne! Az oviba a tízórait nekünk kell vinni a tejmentes diéta miatt és próbálok az ottani menühöz némiképp igazodni. Gyakran van karamell, amit eddig kis dobozos gabonakávés rizstejjel pótoltam, de már gondolkoztam, ki kellene próbálni a karamellt... <br />És hát igen, ez a szintű energiamennyiség hihetetlen számomra is...!:-)<br />Nagyon szép az új blogruha és jó az új fotód!:-) (én RSS-ben szoktalak olvasni, ott nem látszik ugye, ezért csak most jelzem:-)siccikehttps://www.blogger.com/profile/12566636195644042022noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-45970115265812879672009-09-18T20:47:58.556+02:002009-09-18T20:47:58.556+02:00Nem lehet egyszerű úgy kitalálni, hogy mind a négy...Nem lehet egyszerű úgy kitalálni, hogy mind a négyüknek tessen, de ebben (is) profi vagy! :)Palócprovencehttps://www.blogger.com/profile/14783159833075098786noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-3018404608374987002009-09-18T20:02:25.558+02:002009-09-18T20:02:25.558+02:00Lenyűgöz, hogy mennyi energiád, figyelmed van mind...Lenyűgöz, hogy mennyi energiád, figyelmed van mindenkire és mindenre!erős ildikóhttps://www.blogger.com/profile/11525497821571300750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-72476067951299149602009-09-18T18:43:31.872+02:002009-09-18T18:43:31.872+02:00Renáta, ez nem semmi. Mindenkinek másféle ital! A ...Renáta, ez nem semmi. Mindenkinek másféle ital! A növényi sajttal egyetértek, ehetetlen, ráadásul 3-4 nap alatt megpenészedik. Kitalálhatnának már valami jobb alternatívát. Ettél már rántott szejtános szendvicset? Nagyon finom! Tízóraira ideális!:))KryaSpirithttps://www.blogger.com/profile/03111598213077883712noreply@blogger.com