tag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post6915906450317418842..comments2023-09-14T10:27:07.977+02:00Comments on Lét-tudatos konyha: Rebarbarás-almás lepényRenata Kalmanhttp://www.blogger.com/profile/06044140888948131025noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-53938535274033963072009-08-28T13:10:18.311+02:002009-08-28T13:10:18.311+02:00Szia Zsóka!
Igen, én is úgy tudom, hogy főleg tava...Szia Zsóka!<br />Igen, én is úgy tudom, hogy főleg tavasszal jó szedni, valószínűleg ekkor a legmagasabb benne a tápanyag-tartalom, de mivel nyáron is szép nagy levelei és vastag szára volt, ezért szabadítottam meg néhány levéltől (természetesen a nyele miatt).<br />Szerintem ha nem nagy mennyiséget szedünk róla, akkor nem okoz neki kárt.<br />Az alsó részéről érdemes szedni. <br />Mit szeretnél belőle készíteni?Renata Kalmanhttps://www.blogger.com/profile/06044140888948131025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-59105210684120321272009-08-27T15:31:29.354+02:002009-08-27T15:31:29.354+02:00A rebarbaráról azt olvastam, hogy csak tavasszal é...A rebarbaráról azt olvastam, hogy csak tavasszal és ősszel lehet szedni. Te viszont júliusban teszed ezt. Szeretném tudni, hogy is van ez? Nekem "sok" van belőle, de félek felhasználni. Pedig már annyira szeretném megkóstolni. Isteni lehet a sütid.Zsókahttps://www.blogger.com/profile/04283653247109261800noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-15799491358606333772009-07-20T05:06:03.725+02:002009-07-20T05:06:03.725+02:00Ilike!
Nem ettem még somot, de olvastam róla, hogy...Ilike!<br />Nem ettem még somot, de olvastam róla, hogy fanyar ízű, no meg a birsalma is!Renata Kalmanhttps://www.blogger.com/profile/06044140888948131025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-13971911097507177192009-07-18T11:43:13.380+02:002009-07-18T11:43:13.380+02:00Köszönöm! :)
Úgy gondolom, hogy akkor olyan lehet...Köszönöm! :)<br /><br />Úgy gondolom, hogy akkor olyan lehet mint a som. Talán egyszer kipróbálom, bár én édesszájú vagyok, de sütiben el tudom képzelni.ilikehttp://www.etelital.blogol.hunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-63907070604606895802009-07-18T05:12:46.770+02:002009-07-18T05:12:46.770+02:00Ilike!
Nem kérdés, hogy csatlakozhatsz-e! :)
A reb...Ilike!<br />Nem kérdés, hogy csatlakozhatsz-e! :)<br />A rebarbara savanykás, vagyis inkább fanyar. Olyan húzó-fanyar érzést kelt, nem tudom mennyire képzelhető így el.<br />Önmagában nem igen fogyasztják, hacsak nem kompótnak, de akkor érdemes édesíteni.<br />Aztán süteménytölteléknek illetve mártásnak, van egy nagyon különleges indiai mártás az eper-rebarbara csatni.<br />A rebarbarából van többféle, a rózsaszínes héjúak vastagabbak (húsosabbak), illetve van a zöldes színű. A szár külső héját meg kell hámozni.<br />És még egy nagyon fontos, a rebarbara levele mérgező, csak a szár ehető!Renata Kalmanhttps://www.blogger.com/profile/06044140888948131025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-5160391332053481192009-07-18T05:08:00.058+02:002009-07-18T05:08:00.058+02:00Npamátka!
Most azt hiszem nem kapható piacokon, in...Npamátka!<br />Most azt hiszem nem kapható piacokon, inkább tavasszal, de biztosan alapos leszel majd a rebarbarával is, Te mint az ízek kombinálásának nagy szakértője!Renata Kalmanhttps://www.blogger.com/profile/06044140888948131025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-37351084623491661432009-07-17T22:37:31.960+02:002009-07-17T22:37:31.960+02:00Szervusz, teljesen véletlenül találtam a blogodra...Szervusz, teljesen véletlenül találtam a blogodra. Két kérdésem lenne. Csatlakozhatok-e az olvasók listájához, és hogy milyen íze van a rebarbarának. :) Tudnád hasonlítani valamihez? Sosem ettem még.ilikehttp://www.etelital.blogol.hunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-56589308559616699042009-07-17T12:07:57.224+02:002009-07-17T12:07:57.224+02:00Én nagyon szeretem, ha az édeskés tésztákba savany...Én nagyon szeretem, ha az édeskés tésztákba savanykás gyümölcsök kerülnek. Ettől (is) nagyszerű a nyár. Ezt az ízkombinációt eltett-fagyasztott gyümölcsökből nemigen lehet elállítani.<br />(Még mindig listán a rebarbara, majd csak megkóstolom egyszer...:)erős ildikóhttps://www.blogger.com/profile/11525497821571300750noreply@blogger.com