tag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post7182482603946868639..comments2023-09-14T10:27:07.977+02:00Comments on Lét-tudatos konyha: LecsóRenata Kalmanhttp://www.blogger.com/profile/06044140888948131025noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-73216354218592307292009-08-14T21:42:52.148+02:002009-08-14T21:42:52.148+02:00Az okra engem is izgat (majd szeretnék a nomádport...Az okra engem is izgat (majd szeretnék a nomádportára), pedig bevallom: még nem is kóstoltam. De már külsőre is tetszik.erős ildikóhttps://www.blogger.com/profile/11525497821571300750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-76008616712385218902009-08-14T06:24:02.590+02:002009-08-14T06:24:02.590+02:00Írisz!
Köszi az ötletet! Sejtettem, hogy van valam...Írisz!<br />Köszi az ötletet! Sejtettem, hogy van valami természetesebb, mint a füstízű só...<br />Fekete kardamomot még sosem próbáltam, csak a világosat édességekhez.<br />Nem tudom, hogy Szegeden kapható-e, de most nagyon sürgősen elkezdem keresni.Renata Kalmanhttps://www.blogger.com/profile/06044140888948131025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-7136943288414256742009-08-14T06:21:40.210+02:002009-08-14T06:21:40.210+02:00Ilike!
Igen, steril üvegbe teszem a nem egészen ké...Ilike!<br />Igen, steril üvegbe teszem a nem egészen készre főzött lecsót: hagymás alapon paradicsom-paprika és fejtetőre fordítom a megtöltött üveget.Renata Kalmanhttps://www.blogger.com/profile/06044140888948131025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-28911297093163339692009-08-13T13:17:36.405+02:002009-08-13T13:17:36.405+02:00nálunk ebben az időszakban folyamatos lecsózás meg...nálunk ebben az időszakban folyamatos lecsózás megy, mi tojásmentes durumtarhonyát szoktunk még beletenni, és a füstízt 4-5 db feketekardamon belefőzésével csempésszük be, nagyon bevált. :)iriszhttps://www.blogger.com/profile/16050311113056410557noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-41891049299897562842009-08-13T11:22:31.250+02:002009-08-13T11:22:31.250+02:00Szia Renáta, szoktál eltenni télire is lecsót?Szia Renáta, szoktál eltenni télire is lecsót?ilikehttps://www.blogger.com/profile/14404146496897472577noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-14412941455074922022009-08-12T14:12:25.484+02:002009-08-12T14:12:25.484+02:00CES!
Akkor már csak padlizsánt kell szerezni... an...CES!<br />Akkor már csak padlizsánt kell szerezni... annak termesztése nekem sosem sikerül...Renata Kalmanhttps://www.blogger.com/profile/06044140888948131025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-19275321650585360702009-08-12T14:11:50.560+02:002009-08-12T14:11:50.560+02:00Gábor!
Ezen a képen látható a tavalyi termés:
http...Gábor!<br />Ezen a képen látható a tavalyi termés:<br />http://lettudatoskonyha.blogspot.com/2008/08/okrs-lecs.html<br /><br />A magot annak idején a szegedi Calendula vetőmagboltban vette a férjem.<br />Az íze nem túl karakteres (nekem kicsit a spenót-mángold vonalat juttatja eszembe, de nem keserű), magok vannak benne, amik főzés során szintén megpuhulnak. Időben kell viszont leszedni, mert csak a fiatal termés élvezhető, utána ugyanis szálkás lesz és kemény.<br /><br />Fővés közben enyhén kocsonyás jellegű anyagot bocsát ki magából, lecsóba tenni ezért is szeretjük.<br />Ezen kívül más zöldséges főételbe is szoktam tenni, de van, amit nem próbáltam ki, pedig többször belebotlottam már: a kókuszos hölgyujj (indiai recept).<br /><br />Tavaly nyár végére viszont megbogarasodott a növény.Renata Kalmanhttps://www.blogger.com/profile/06044140888948131025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-956091596168484982009-08-12T13:30:40.489+02:002009-08-12T13:30:40.489+02:00Nem is tudtam, hogy Mo.n is megterem az okra. Hol ...Nem is tudtam, hogy Mo.n is megterem az okra. Hol szerzed be? veted saját termés? Milyen íze van?Szabó Gáborhttps://www.blogger.com/profile/04023709487730852028noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8250379861113349908.post-67363614882712763402009-08-12T12:18:40.515+02:002009-08-12T12:18:40.515+02:00A ratatouille-t (animációs)filmben is, meg kajában...A ratatouille-t (animációs)filmben is, meg kajában is szeretem :))Bloggerhttps://www.blogger.com/profile/04216490391260968687noreply@blogger.com