Hozzávalók:
1/2 kg liszt (40 dkg tönkölybúzaliszt + 10 dkg finomliszt)
3 dkg élesztő
1 evőkanál só
1 mk cukor
annyi rizstej, hogy nyújtható tésztát kapjunk
Elkészítése:
A lisztet összeelegyítem a sóval. Az élesztőt kevés langyos tejbe morzsolom, melybe előzőleg 1 mk cukrot kevertem. Mikor az élesztő felfutott, a liszthez adom,és fokozatosan langyos tejet adagolva hozzá, összegyúrom. Kelni hagyom.
Kör alakúra nyújtom. A kör középpontjából kiindulva, háromszög alakú cikkelyekre vágom, majd szélesebbik végénél kezdve feltekerem. Olajjal lekenem és megszórom szezámmaggal.
Kicsit pihentetem, majd előmelegített sütőben (200 ˚C) megsütöm.
Rizstej vehető készen illetve készíthető otthon gabonatej-készítő géppel vagy gép nélkül, például így.
A rizstej készítésekor megmaradt (rizs-)zúzalékot pedig uzsonnára ették a gyerekek, fahéjjal és mézzel.
Szia! Nagyon jól néz ki a kifli! Biztos finom is volt. Gyerekeknek ízlett?
VálaszTörlésKöszi!
VálaszTörlésIgen, azóta ismételni is kellett :)
:)
VálaszTörlésEnnek örülök!