Idén még nem került sor az elkészítésére, a fotón szereplő még a tavalyi.
Hozzávalók:
½ kg sárgarépa
½ kg fehérrépa
½ kg zöldpaprika
20 dkg zeller
10 dkg karalábé
10 dkg karfiol
10 dkg paradicsom
10 dkg vöröshagyma
egy kis csokor petrezselyem
néhány szál zellerzöldje
Elkészítése:
Alaposan megmosom, majd megtisztítom a zöldségeket. Az egészet kis darabokra vágom és ledarálom kb. 3 mm lyukátmérőjű tárcsával ellátott húsdarálón. Összedolgozom 25 dkg tengeri sóval. A kb. 2 liternyi pépet 2 deciliteres, előzőleg kifőzött kis üvegekbe töltöm. Tetejére fémfedőt teszek. Hőkezelni nem kell, mivel a sok só nyersen is tartósítja.
Az alaprecept Kun Ákos szakácskönyvéből származik, kisebb átalakítással. Nem mindig teszek bele minden összetevőt (a karalábé vagy a karfiol esetenként kimarad). Az eredeti recept ugyanehhez a mennyiséghez még egy nagy fej fokhagymát is ír.
nagyim szokott ilyet csinálni :)
VálaszTörlésszia Nana!
VálaszTörlésÜdv!
Érdemes átmenteni a nagyik tudását.
egyetértünk :)
VálaszTörlésén is ilyent szoktam készíteni! vagyis hasonlót! ;-)
VálaszTörlés