2008. szeptember 16., kedd

Vega rakott krumpli

Ma vásárlós napunk volt, ezért korán reggel elkészítettem az ebédet, hogy mire éhesen hazaérünk, csak le kelljen ülni enni. Ilyenkor úgyis mindegyik gyerek türelmetlen, a cekkereket leteszem az előszobában és csak a hűtőbe valókat teszem be gyorsan.
Szerencsére kis szitáló esővel megúsztuk, az ebéd pedig mindenkinek ízlett.




Hozzávalók:

burgonya
tofu
hagyma
fűszersó (most Horváth Rozi-féle 9 fűszer+só)
növényi tejszínes mártás

Elkészítése:

A krumplikat héjában megfőzöm, megtisztítom, felkarikázom.
Egy sütőbe tehető mázas cseréptálat kiolajozok (most szőlőmagolajat használtam), ráterítek egy sor főtt krumplit, tofukockát, karikára vágott hagymát. Megszórom fűszersóval. Folytatom a rétegzést, amíg tart a hozzávalókból. A végén leöntöm növényi tejszínnel, melybe előzetesen kevés kurkumát kevertem.


Ma a tejmentes öntet Kata "babonéze" (vega majonéz babból) volt. A recept itt található.

Én a turmixba egyszerre tettem bele a babot, mustárt, sót, olajat, citromlevet. Így is összeállt és nagyon finom lett.
Bab ízt nem érzek ki belőle és nagyszerű helyettesítője a besamel mártásnak.


1 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy ízlett a babonéz ;o) Szerintem sokakat elriaszt neve ...

    VálaszTörlés