Évekig csak a tojást nélkülöztem a palacsintából, majd egy ideje már a tej helyett is mást alkalmazok. Sokáig száraz volt, vagy elszakadt. Aztán alakultak az összetevők, az olajból például többet rakok bele, mint azelőtt.
Nekem kicsit vastagabbra sikerülnek, mint a hagyományos palacsinták, de ez nem zavar minket, jobban laktat. Már csak azért is, mert teljes kiőrlésű lisztből készülnek.
Nekem kicsit vastagabbra sikerülnek, mint a hagyományos palacsinták, de ez nem zavar minket, jobban laktat. Már csak azért is, mert teljes kiőrlésű lisztből készülnek.
Hozzávalók:
40 dkg liszt (30 dkg tönkölybúzaliszt+10 dkg kukoricaliszt)
1 csipet só
5 dl szódavíz
4-5 ek olaj
Töltelék: galagonya-alma lekvár
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverem és utána legalább 1 órát állni hagyom. A palacsintasütőt minden sütés előtt kikenem olajjal.
Sülés után tálra borítom a palacsintákat és melegen tartom, míg készül a többi.
Sülés után tálra borítom a palacsintákat és melegen tartom, míg készül a többi.
A beáztatott lenmag botmixerrel összeapritva remek a tojás helyett. 1 ek.lenmag es 3 ek. viz kb 1 tojásnak felel meg, hajdinaliszttel és vizzel keverve remek palacsinta.
VálaszTörlésSzia, köszi az ötletet!
VálaszTörlésLenmagot a panírozómasszába szoktam tenni a rántott zöldségeknél, de ezek szerint akkor palacsintánál is működik.