Még mindig szépen zöldell, nem keseredett meg a levele és fel sem magzott. A mai ebéd köretjét színesítettem meg vele.
Spenótos hajdina
Hozzávalók:
hajdina (fejenként 2-3 ek)
spenót
olaj
só
Elkészítése:
A hajdinát megmosom, majd szűrőn lecsepegtetem. Kevés olajon kicsit megpirítom, majd kétszeres mennyiségű vízzel leforrázom. Kicsit állni hagyom, majd a vizet leöntöm róla és frissel öntöm fel.
(Ez azért szükséges, mert enélkül a hajdina fényérzékenységet okozhat az arra érzékenyeknél.)
Rövid ideig kell csak főzni, fedő alatt. A szemek gyorsan kinyílnak vagyis készre főnek.
A spenótot megmosom, összevágom, olajon megfuttatom, majd kevés vizet aláöntve megpárolom. A végén hozzákeverem a hajdinához. Kevés sót teszek hozzá.
(Ez azért szükséges, mert enélkül a hajdina fényérzékenységet okozhat az arra érzékenyeknél.)
Rövid ideig kell csak főzni, fedő alatt. A szemek gyorsan kinyílnak vagyis készre főnek.
A spenótot megmosom, összevágom, olajon megfuttatom, majd kevés vizet aláöntve megpárolom. A végén hozzákeverem a hajdinához. Kevés sót teszek hozzá.
A szezámos burgonyalabda receptjét már feltettem, itt olvasható.
Ma csináltam először hajdinát és nagyon finom lett! :) Ezt a módszert használtam, de lehet hogy azért majd kikísérletezem, hogy milyen egyszerűen megfőzni. Nálatok valaki fényérzékeny? Vagy csak óvatosságból csinálod így?
VálaszTörlésszia!
VálaszTörlésA pirítást nem érdemes kihagyni, mert ez hozza ki az ízét.
A forrázást azért alkalmazom, mert így olvastam.
Meg állítólag a héjában van egy olyan enzim, ami forrázás nélkül káros az emésztésre.