2008. augusztus 13., szerda
Hozzávalók:
40 dkg reszelt cukkini (egy közepes méretű)
20 dkg olvasztott margarin
35 dkg liszt (20 dkg teljes kiőrlésű, 10 dkg finomliszt, 5 dkg szójaliszt)
12 dkg cukor
1 teáskanál vaníliás cukor
2 ek olaj
2 ek víz
1 ek citromlé
2 teáskanál sütőpor
egy csipet só
1/4 teáskanál őrölt szerecsendió
2 teáskanál őrölt fahéj
2 ek darált dió
egy nagy marék mazsola (előzőleg beáztatva)
Elkészítés:
A margarint megolvasztottam, elkevertem a cukrokkal, majd az olajjal és a vízzel. Hozzáadtam a cukkinit és a mazsolát. Egy másik tálban összekevertem a liszteket, a sütőporral, a sóval, a fűszerekkel és a darált dióval. A két keveréket összeelegyítettem. A végén kevertem hozzá a citromlevet.
Kikent, kilisztezett püspökkenyér formában sütöttem meg.
(A kép este készült és sajna életlen)
Változtatások:
Részben teljes kiőrlésű lisztet használtam, tojás helyett szójaliszt illetve olaj+víz került bele. Mivel nem volt itthon egész dió, csak darált, ezért ezt tettem bele, de legközelebb vágott diót szeretnék használni. Mazsolából nekem nagyszemű volt itthon, ezt apróra vágtam.
4 megjegyzés:
No, a lényeget nem látom sehol: hát hogy ízlett?:) A vágott dió nagyon kell bele, mert ugye a sütés közben kicsit puhul, de azért nagyon finoman rá lehet harapni a süteményben, szóval fontos!
Szia Éva!
Úgy látszik annyira magától értetődő volt, hogy finom, hogy elfelejtettem leírni. :)
Strandra vittük ki másnap a maradékot és egy ismerősöm, aki megkóstolta nagyon dicsérte.
Darabos dió: sejtem, hogy attól még finomabb lenne....
Előtte pirítottad?
És köszi a receptért :)
Vicces, én is mostanság sütöttem először cukkinisütit és éppen most tettem fel a blogra.:-)
Siccike!
Lehet, hogy létezik gasztro-telepátia. :)
Számtalanszor van úgy nálam is, hogy elkészítek valamit és látom, hogy a többiek is épp ezt főztek-sütöttek, pedig nem volt tudomásom róla, csak mikor felraktam.
Megjegyzés küldése