Aszalt szilvás kiflicskék

2008. október 22., szerda

Lakóhelyünkön most van az Egészséghét. Tegnap az iskolában megrendezett Gyümölcsös sütemények versenyére az alábbi kifliket készítettem.





Hozzávalók:

40 dkg tönkölybúzaliszt
10 dkg szójaliszt
25 dkg margarin
4 dkg élesztő
1 tk cukor
kb. 50 ml víz


Töltelék:

aszalt szilva
szilvalekvár (natúr)


Elkészítése:

Az aszalt szilvát megmosom, majd langyos vízbe áztatom, hogy megpuhuljon.
A kétféle lisztet összeelegyítem, majd elmorzsolom a margarinnal. Az élesztőt 1 tk cukorral elkevert kevés langyos vízben/tejben felfuttatom. A felfutott élesztőt a margarinos liszthez adom. Összegyúrom.
Kinyújtom, majd kerek formával kiszaggatom.
Minden korong közepére halmozok ½ mk szilvalekvárt és fél aszalt szilvát. Félbehajtom, majd a széleit szorosan lenyomkodom. Kukoricasziruppal lekenem a tetejét.
Előmelegített sütőben, világos színűre sütöm.



Az aszalt szilva vasat és káliumot tartalmaz. Elősegíti a bélmozgást.
A teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt E-vitamint valamint az összes B-vitamint tartalmazza. Jelentős rostanyaggal bír.


Aki úgy gondolja, nyugodtan seperje le róla a porcukort, csak azért szórtam meg, mert nagyon kis egyszerűnek tűnt volna az ott lévő többi süti között. :)

4 megjegyzés:

BeckZsu írta...

Ez az ötlet nagyon tetszik, hogy „rendes” szilva is van benne! Egyébként is szeretem az aszalt szilvát, ez csak jó lehet :)

Gabriella írta...

Szia Renáta,
Játékra hívlak. :-))))) Nehogy unatokzz.....

http://gabriellakonyhaja.blogspot.com/2008/10/7-dolog-magamrl.html

Renata Kalman írta...

szia Zsu!
Igen, olyan "harapható" a tölteléke :)

Renata Kalman írta...

Gabi!
Mindjárt megkukkantom.

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger