Vega omlett (sárgaborsólepény)

2008. július 30., szerda

Aki nem fogyaszt, vagy nem fogyaszthat tojást, de mégis valami hasonlót szeretne enni, az készítse el az alábbi sárgaborsólisztből készült lepényt. A fűszerezésén változtathat, ez inkább indiai beütésű, a recept eredetije a vedaveda.com-on található.

Ehetünk mellé friss zöldséget vagy főzelékfeltétnek is alkalmas.


Hozzávalók:

15 dkg sárgaborsóliszt

5 dkg finomliszt

1 ek szezámmag

½ mk koriander

½ mk kurkuma

¼ mk hing

3 kisebb paradicsom apróra vágva

1 tk só

kb. 2,5 dl víz

Elkészítés:

A szezámmagot szárazon megpirítom.

Összekeverem a száraz hozzávalókat (lisztek+fűszerek), majd hozzáadom a paradicsomot és kevergetés közben a vizet.

Egy palacsintasütőt kiolajozok, merőkanállal beleöntök egy adag masszát, szétterítem, majd megsütöm mindkét oldalát.


(fotó minőség: sorry...)

8 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Renáta, nem találom az oldaladon az e-mail címedet, kérlek küldj nekem egy e-mailt (nemisbeka kukac index pont hu). Köszi szépen.

irisz írta...

bár a rántottát sosem szerettem, de ezt ki fogom próbálni, mert a sárgaborsót annál inkább!

örülök, h. rábukkantam a blogodra, be is tettem a vajaspánkón a kedvencek közé! :))

Renata Kalman írta...

szia Nemisbéka!
Írtam...

Renata Kalman írta...

Szia Irisz!
Üdvözöllek! Köszi a kedves szavakat!
Remélem ízleni fog, ha elkészíted!

siccike írta...

Szia Reni!
Kitüntettelek!:-)
http://vegagyerek.blogspot.com/2008/07/kreatv-lettem-s-nyammogok-is.html

Sztem én is kipróbálom ezt a receptet, mert már egy ideje izgatja a fantáziámat!
Rcepteket még-még!:-)

Renata Kalman írta...

szia Siccike!
Nagyon megtisztelsz!
Még csak friss tag vagyok itt, igyekszem felnőni a díjhoz!

Receptek lesznek, és remélhetőleg a képek minőségén is tudok javítani...

siccike írta...

Kipróbáltam, nagyon finom lett!:-)

Unknown írta...

Nagyon jó ez az összeállítás! ki fogok próbálgatni mindent!

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger