2008. július 30., szerda
Aki nem fogyaszt, vagy nem fogyaszthat tojást, de mégis valami hasonlót szeretne enni, az készítse el az alábbi sárgaborsólisztből készült lepényt. A fűszerezésén változtathat, ez inkább indiai beütésű, a recept eredetije a vedaveda.com-on található.
Ehetünk mellé friss zöldséget vagy főzelékfeltétnek is alkalmas.
Hozzávalók:
15 dkg sárgaborsóliszt
5 dkg finomliszt
1 ek szezámmag
½ mk koriander
½ mk kurkuma
¼ mk hing
3 kisebb paradicsom apróra vágva
1 tk só
kb. 2,5 dl víz
Elkészítés:
A szezámmagot szárazon megpirítom.
Összekeverem a száraz hozzávalókat (lisztek+fűszerek), majd hozzáadom a paradicsomot és kevergetés közben a vizet.
Egy palacsintasütőt kiolajozok, merőkanállal beleöntök egy adag masszát, szétterítem, majd megsütöm mindkét oldalát.
(fotó minőség: sorry...)
8 megjegyzés:
Kedves Renáta, nem találom az oldaladon az e-mail címedet, kérlek küldj nekem egy e-mailt (nemisbeka kukac index pont hu). Köszi szépen.
bár a rántottát sosem szerettem, de ezt ki fogom próbálni, mert a sárgaborsót annál inkább!
örülök, h. rábukkantam a blogodra, be is tettem a vajaspánkón a kedvencek közé! :))
szia Nemisbéka!
Írtam...
Szia Irisz!
Üdvözöllek! Köszi a kedves szavakat!
Remélem ízleni fog, ha elkészíted!
Szia Reni!
Kitüntettelek!:-)
http://vegagyerek.blogspot.com/2008/07/kreatv-lettem-s-nyammogok-is.html
Sztem én is kipróbálom ezt a receptet, mert már egy ideje izgatja a fantáziámat!
Rcepteket még-még!:-)
szia Siccike!
Nagyon megtisztelsz!
Még csak friss tag vagyok itt, igyekszem felnőni a díjhoz!
Receptek lesznek, és remélhetőleg a képek minőségén is tudok javítani...
Kipróbáltam, nagyon finom lett!:-)
Nagyon jó ez az összeállítás! ki fogok próbálgatni mindent!
Megjegyzés küldése