2008. augusztus 2., szombat
2 ek karobpor
50 ml tejszín
½-1 ek méz
1/2 mk őrölt kardamom (ki-ki vérmérséklete szerint tegyen bele, én szeretem a kardamom ízét, de ebben a habban nem érződik nagyon)
Elkészítése:
A fügét leszárazzuk, apróra vágjuk. A többi hozzávalóval együtt turmixgépbe tesszük és simára mixeljük.
Megjegyzés: A karobot a szentjánoskenyérfa hüvelyes terméséből állítják elő. A kakaóhoz hasonló barna színű por, de nála sokkal előnyösebb tulajdonságokkal rendelkezik. Bioboltokban kapható. Később írok majd róla kicsit bővebben, mert sikerült itthon a kakaót teljesen karobra cserélnem és egyre több előnyös tulajdonságát fedezem fel.
1 megjegyzés:
...Biztosan nagyon finom lehet!!!
Felícia
Megjegyzés küldése