2008. augusztus 18., hétfő
Ezt követően a fedeles tepsi aljába olajat öntök: olívaolajat vagy szőlőmagolajat. (Sajnos tisztában vagyok azzal, hogy ezek értékes hatóanyagai a sülés közben elvésznek…)
Az olajba friss zöldfűszerágakat teszek (kakukkfű, rozmaring, oregánó, bazsalikom, mikor melyikhez támad kedvünk). A krumplikat megszórom porfűszer-keverékkel (kedvencünk a provence-i, illetve a curry-s).
Majd vágott felükkel lefelé fordítva a tepsibe fektetem, a tepsi fedelét rárakom és megsütöm.
Amikor a krumpli megpuhult, akkor a fedelet levéve a sütő felső, pirító egységét kapcsolom be és rövid időre rápirítok.
Általában köretként funkcionál, mellé pedig rántott szejtánt (búzahús), cukkinit, padlizsánt, karfiolt stb. eszünk.
Zöldségsalátával vagy gyümölcsből készült, dzsemszerű, édes-csípős indiai mártással (csatnival) egészítem ki.
3 megjegyzés:
Úgyis épp azon töröm a fejem, mi legyen vacsorára :o) Hasonlót szoktunk mi is csinálni, csak fedő nélkül sütöm!
És még zöldfűszert sem kell venned :)
Nem is ;o)
Megjegyzés küldése