2008. augusztus 28., csütörtök
Ugyanezt a receptet követve, fahéjas csigát is szoktam készíteni, de ezt jobban szeretjük.
Hozzávalók:
3 dkg élesztő
1 ek cukor
10 dkg puha margarin
kb. 1,5 dl langyos tej (nekem rizstej)
csipetnyi só
Töltelék: cukorral összekevert karobpor+zsiradék (nekem pálmazsír).
A mennyiség nekem a következő volt: 3 ek karobpor, 2ek cukor és kb. 15 dkg pálmazsír
Elkészítés:
Az élesztőt elmorzsolom, majd egy teáskanál cukorral és egy kevés tejjel elkeverve állni hagyom, felfuttatom. A lisztet összekeverem a sóval, a maradék cukorral, az élesztős tejjel, majd a margarinnal. Letakarom és kelni hagyom (kb. 1 óra).
Kinyújtom a tésztát téglalap alakúra. Rákenem a tölteléket, melyet a következőképpen készítek el: az olvadt pálmazsírt összekeverem a cukorral és a karobporral, majd szilárdulni hagyom. (A töltelék ötletet egy kedves Vegaclub-os ismerősömtől, Akherontól hallottam)
A széleket töltelék nélkül hagyva feltekerem, éles késsel feldarabolom, majd tepsibe teszem a csigákat.
Sütés előtt
Tetejüket sütőbe tolás előtt lekenem juharsziruppal.
A sütőt előzetesen előmelegítem 200˚C-ra és kb. 30 percig sütöm.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése