2008. szeptember 29., hétfő
Az eseménydús hétvége után ezzel a rövid bejegyzéssel indítom a hetet:
Itthon az alábbi tésztát "milánóinak" hívjuk, habár jócskán messzire került annak eredeti elkészítési módjától.
Itthon az alábbi tésztát "milánóinak" hívjuk, habár jócskán messzire került annak eredeti elkészítési módjától.
Hozzávalók:
fejenként egy marék száraz durumtészta (most csak tollszár tészta volt itthon, de általában makaróni tésztából készítem)
4 db paradicsom
½ fej vöröshagyma
1 marék szójagranulátum
csipet oregánó
só
olaj
sörélesztőpehely, darált dió
Elkészítése:
A tésztát forrásban lévő vízbe dobom -melybe előzetesen kevés olajat tettem- és megfőzöm. A hagymát megtisztítom, apróra vágom és az olajon megfuttatom.
Hozzáadom a megmosott, feldarabolt paradicsomot és kicsit megpárolom. Beleteszem a szójagranulátumot és annyi vizet, amennyit a granulátum magába szív.
Sózom és fűszerezem.
A tésztát tányérra rakom, ráteszem a paradicsomos szószt, majd meghintem sörélesztőpehellyel, a gyerekek ezt még megtoldják darált dióval.
Tejterméket fogyasztók reszelt sajttal is megszórhatják.
Paradicsom helyett paradicsompüré is használható.
Hozzáadom a megmosott, feldarabolt paradicsomot és kicsit megpárolom. Beleteszem a szójagranulátumot és annyi vizet, amennyit a granulátum magába szív.
Sózom és fűszerezem.
A tésztát tányérra rakom, ráteszem a paradicsomos szószt, majd meghintem sörélesztőpehellyel, a gyerekek ezt még megtoldják darált dióval.
Tejterméket fogyasztók reszelt sajttal is megszórhatják.
Paradicsom helyett paradicsompüré is használható.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése