2008. október 11., szombat
Névnapomra készítettem el az alábbi édességet. Az alapreceptet a Napfényes Élet Alapítvány nemrégiben megvásárolt új kiadványából vettem. Nem követtem hűen az ott leírtakat, hanem a következőképpen alakítottam át:
Piskótatészta
Hozzávalók:25 dkg liszt
5 dkg nádcukor
1 mk szódabikarbóna
kb. 2 dl víz
4 ek olaj
Krém
¼ l növényi tej (kölestej)10 dkg nádcukor
½ csg vaníliás pudingpor
10 dkg növényi margarin
Egyéb hozzávalók
½ narancs leve15 dkg darált dió
10 dkg beáztatott mazsola
2 ek karobpor vagy kakaópor
1 ek nádcukor
víz
1 ek margarin
növényi tejszínhab
Elkészítés:
A piskótához összekeverem a hozzávalókat (elsőként a lisztet a szódabikarbónával és a cukorral, majd apránként hozzáadom a vizet, s az olajat) és megsütöm.
Mikor kihűlt két lapra vágom és megtöltöm a krémmel. A megtöltött piskótát négyzet alakú darabokra vágom.
(Másként is készíthető, például úgy, hogy a piskótát nem töltöm meg, hanem csak kis darabokra vágva teszem a tálkába, közéjük krémet rétegezve.)
Kis tálkákba teszek egy-egy ilyen töltött piskóta-négyzetet. A tetejét is megkenem krémmel. Megszórom a darált dióval és a lecsepegtetett mazsolával. Leöntöm a karoböntettel. Tejszínhabbal díszítem.
Mikor kihűlt két lapra vágom és megtöltöm a krémmel. A megtöltött piskótát négyzet alakú darabokra vágom.
(Másként is készíthető, például úgy, hogy a piskótát nem töltöm meg, hanem csak kis darabokra vágva teszem a tálkába, közéjük krémet rétegezve.)
Kis tálkákba teszek egy-egy ilyen töltött piskóta-négyzetet. A tetejét is megkenem krémmel. Megszórom a darált dióval és a lecsepegtetett mazsolával. Leöntöm a karoböntettel. Tejszínhabbal díszítem.
Krém:
A növényi tejhez hozzáadom a pudingport és a nádcukrot, felfőzöm. A végén beledobom a margarint. Sima krémmé keverem. Hozzáadom a narancslevet.
Karoböntet:
A karobport a cukorral és vízzel felfőzöm. Lehúzom a tűzről és beledobom a margarint.
(Kakaóporral is készíthető)
(Kakaóporral is készíthető)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése