2008. november 12., szerda
Még múlt héten készítettem el az alábbi borzas halmocskákat. Alapanyagai között szerepel sütőtök is, habár még kóstolás után sem derül ki ez.
Elég „gazdagos”, mert tartalmaz csokit, s mazsolát is, mi úti eledel gyanánt vittük magunkkal.
A receptet itt találtam, s alakítottam át.
A receptet itt találtam, s alakítottam át.
Hozzávalók:
250 g margarin
100 g barna cukor
2 tk őrölt fahéj
1 tk vaníliás cukor
400 g liszt (ebből 300 g teljes kiőrlésű)
250 g zabpehely
2 teáskanál szódabikarbóna
100 g étcsokoládé (reszelve)
1 csomag (10 dkg) mazsola
100 g dió
400 g sütőtök hús (sült vagy főtt)
egy csipet só
Elkészítése:
A margarint habosra keverem a cukrokkal, később hozzáadom a tököt. Egy másik edényben összeelegyítem a liszteket, a zabpelyhet, a szódabikarbónát, a sót, fűszereket, a csokoládét, a diót és a mazsolát.
Apránként hozzáadagolom a tökös keverékhez és alaposan elkeverem.
Ha nagyon összeáll, s alig keverhető, kevés vizet teszek hozzá, de ne legyen híg, inkább masszívabb állagú!
Egy sütőpapírral kibélelt sütőlemezre evőkanál segítségével halmokat teszek a tésztából.
Forró sütőben 150 fokon 20-25 percig sütöm.
Ha kihűlt, jól záródó dobozban tartható el.
A csoki tejmentes verzió.
Apránként hozzáadagolom a tökös keverékhez és alaposan elkeverem.
Ha nagyon összeáll, s alig keverhető, kevés vizet teszek hozzá, de ne legyen híg, inkább masszívabb állagú!
Egy sütőpapírral kibélelt sütőlemezre evőkanál segítségével halmokat teszek a tésztából.
Forró sütőben 150 fokon 20-25 percig sütöm.
Ha kihűlt, jól záródó dobozban tartható el.
A csoki tejmentes verzió.
5 megjegyzés:
Dejó, a héten én is sütőtökös kekszet csináltam, egy másik verziót, és nagyon nagy sikert aratott!:-)
Nálunk is meg kell majd ismételni, de egyelőre nincs több tököm :)
off:
Reni, szeretném "kölcsönvenni" az adatvédelmes szövegedet! Lehet?
Citromfű
szia!
Persze.
Köszönöm!
Megjegyzés küldése