Sütőtökös csokis keksz

2008. november 12., szerda

Még múlt héten készítettem el az alábbi borzas halmocskákat. Alapanyagai között szerepel sütőtök is, habár még kóstolás után sem derül ki ez.

Elég „gazdagos”, mert tartalmaz csokit, s mazsolát is, mi úti eledel gyanánt vittük magunkkal.
A receptet itt találtam, s alakítottam át.




Hozzávalók:


250 g margarin
100 g barna cukor
2 tk őrölt fahéj
1 tk vaníliás cukor
400 g liszt (ebből 300 g teljes kiőrlésű)
250 g zabpehely
2 teáskanál szódabikarbóna
100 g étcsokoládé (reszelve)
1 csomag (10 dkg) mazsola
100 g dió
400 g sütőtök hús (sült vagy főtt)
egy csipet só


Elkészítése:

A margarint habosra keverem a cukrokkal, később hozzáadom a tököt. Egy másik edényben összeelegyítem a liszteket, a zabpelyhet, a szódabikarbónát, a sót, fűszereket, a csokoládét, a diót és a mazsolát.
Apránként hozzáadagolom a tökös keverékhez és alaposan elkeverem.
Ha nagyon összeáll, s alig keverhető, kevés vizet teszek hozzá, de ne legyen híg, inkább masszívabb állagú!

Egy sütőpapírral kibélelt sütőlemezre evőkanál segítségével halmokat teszek a tésztából.

Forró sütőben 150 fokon 20-25 percig sütöm.
Ha kihűlt, jól záródó dobozban tartható el.


A csoki tejmentes verzió.


5 megjegyzés:

siccike írta...

Dejó, a héten én is sütőtökös kekszet csináltam, egy másik verziót, és nagyon nagy sikert aratott!:-)

Renata Kalman írta...

Nálunk is meg kell majd ismételni, de egyelőre nincs több tököm :)

Milene írta...

off:
Reni, szeretném "kölcsönvenni" az adatvédelmes szövegedet! Lehet?
Citromfű

Renata Kalman írta...

szia!
Persze.

Unknown írta...

Köszönöm!

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger