2008. november 14., péntek
50 dkg liszt (25 dkg teljes kiőrlésű búza-, 15 dkg finomliszt és 10 dkg zabliszt)
15 dkg méz
1 ek vaníliás cukor
1,5 tk szódabikarbóna
1 1/2 tk fahéj
1/2 mk só
80 ml olaj
1 ek citromlé
300 ml víz
diógerezdek
Elkészítés:
A liszteket elvegyítem a szódabikarbónával, a fahéjjal és a sóval.
A langyos mézben feloldom a vaníliás cukrot elkeverem az olajjal, majd hozzáadom a vizet. Apránként beleadagolom a lisztes keveréket. A legvégén hozzáadom a citromlevet is. (Ha nagyon sűrű, azaz nehezen keverhető, akkor rakjunk hozzá még egy kis vizet)
Olajjal -kenőtoll segítségével- kikenem a muffinformákat (vagy papírral is kibélelhető), s megtöltöm 3/4 részéig masszával, majd erre rászórom a pirított diót, amit úgy készítek el, hogy:
A diót durvára vágom, majd serpenyőben szárazon megpirítom. Mindegyik mélyedésbe teszek néhány darabot.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése