Pörkölt diós muffin

2008. november 14., péntek


Nem teljesen ugyanaz a recept, mint az áfonyás muffinné.

Hozzávalók:

50 dkg liszt (25 dkg teljes kiőrlésű búza-, 15 dkg finomliszt és 10 dkg zabliszt)

15 dkg méz

1 ek vaníliás cukor

1,5 tk szódabikarbóna

1 1/2 tk fahéj

1/2 mk só

80 ml olaj

1 ek citromlé

300 ml víz

diógerezdek




Elkészítés:

A liszteket elvegyítem a szódabikarbónával, a fahéjjal és a sóval.

A langyos mézben feloldom a vaníliás cukrot elkeverem az olajjal, majd hozzáadom a vizet. Apránként beleadagolom a lisztes keveréket. A legvégén hozzáadom a citromlevet is. (Ha nagyon sűrű, azaz nehezen keverhető, akkor rakjunk hozzá még egy kis vizet)

Olajjal -kenőtoll segítségével- kikenem a muffinformákat (vagy papírral is kibélelhető), s megtöltöm 3/4 részéig masszával, majd erre rászórom a pirított diót, amit úgy készítek el, hogy:

A diót durvára vágom, majd serpenyőben szárazon megpirítom. Mindegyik mélyedésbe teszek néhány darabot.

Előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm.


0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger