2008. július 25., péntek
Habár a Befőzésről feltett cikkemben azt írtam, hogy mostanában nem mézzel készítem a lekvárt, ezt most megcáfolom. Mivel most érkezett meg az évi mézmennyiség, -nyáron mindig több üveggel veszek egy ismerős méhésztől, ami kitart a következő évig- így most a mézesüvegeket látva elcsábultam.
Hozzávalók:
Sárgabarack
Méz (nálam kilónként 15 dkg méz ment bele)
Elkészítése:
A sárgabarackot alaposan megmosom, kettéveszem, a magját kiszedem (a héját nem szoktam lehúzni). Turmixgépben összeelegyítem.
Befőzőlábosba teszem a barackpépet, majd alacsony lángon felfőzöm. Kicsit sűrűsödni hagyom, majd hozzáadom a mézet. Még egyet forralok rajta és tölcsér segítségével -a Befőzésnél ismertetett módon fertőtlenített- üvegekbe töltöm. Mikor készen vagyok, akkor az ugyanott leírtaknak megfelelően járok el, azaz fejtetőre állítom, majd szárazdunsztba teszem.
2 megjegyzés:
Nagyon örülök, hogy megtaláltam ezt a receptet, mert szerettem volna egy tartósítószer mentes sárgabarack lekvárt csinálni, hogy az egy éves kislányom is bátran ehessen majd belőle. UTána beleolvastam a többi blogodba és honlapodba is, nagyon érdekes, majd még olvasom, csak most megyünk ki az udvarra játszani a nagy meleg előtt.
Köszi, hogy megírtad :D
Melinda
szia Meli!
Remélem jól sikerült a lekvár!
Idén sajnos az eddigiekhez képest a gyümölcs is drágább lett, részben az időjárás miatt.
Köszönöm a honlapomra vonatkozó pozitív szavakat, igyekszem rendszeresen frissíteni. Hírlevélre is fel tudsz iratkozni, a belső oldalakon.
Megjegyzés küldése