2008. július 25., péntek
Siccike posztja adta péntek reggel az ötletet, hogy gombócot készítsek ebédre, a gyerekek nagy örömére.
Hozzávalók:
30 dkg burgonya
30 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
1 evőkanál növényi margarin
1 csipet só
búzacsíra és zsemlemorzsa 1:1 arányú keveréke
olaj
Töltelék:
sárgabarack
fahéj
cukor
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzöm. Mikor kész, lehúzom a héját, összetöröm, majd hűlni hagyom. Liszttel, a csipet sóval és a darab margarinnal összegyúrom. Gyúródeszkán fél cm vastagságúra kinyújtom, majd kb. 6x6-os négyzet alakú darabokra metélem. Közepére egy fél barackot teszek (a kisebb fajtájúból) és 1 mk fahéjas cukrot szórok rá. Négy sarkát összefogom batyuba, majd gombóccá alakítom.
Közben vizet forralok, amelybe 1 ek olajat teszek. Mikor felforrt a víz, négyesével beleeresztem a gombócokat.
Míg az első adag fő, addig olajon megpirítom a búzacsírás zsemlemorzsát, majd rászedem a kifőtt gombócokat és óvatosan megrázogatom, hogy mindenhova jusson a gombócra morzsából.
Szórásnak fahéjas porcukrot tettem rá, de volt aki sárgabaracklekvárt kért hozzá.
3 megjegyzés:
Na, eddig bírtam, mindeki gombócokat gyárt ( én meg még sosem ), úgyhogy hamarosan én is megcsinálom!! :o)
Akkor hajrá, majd megyek megnézni!
Látom, gombócáradat volt a hétvégén, tök jó!:-))
Megjegyzés küldése