2008. augusztus 31., vasárnap
Hétvégi ebédnek szoktam általában készíteni ezt laktató, padlizsános ételt. Mellé egyszerű főtt vagy párolt köret illik, pl. rizs, hajdina, s nem valami olajban sült vagy pirított féle, mert nehézzé teszi. A fűszerezése szabadon variálható.
Hozzávalók:padlizsán
paradicsom
füstölt tofu
hagyma
só
por- és zöldfűszerek (nálam most: pirospaprika+római kömény+kevés bors keveréke illetve kakukkfű- és rozmaringág)
Elkészítése:
Egy téglalap alakú mázas cseréptálba szőlőmagolajat öntök, erre fektetem az előzetesen meghámozott és felszeletelt padlizsánokat, megszórom porfűszer-keverékkel, erre karikára vágott hagymát és paradicsomot rétegzek, majd megszórom kockára vágott füstölt tofudarabokkal. Erre megint padlizsán következik és így folytatom a sort, míg van a hozzávalókból. A tetejét meglocsolom olajjal és ráteszem a kakukkfű és rozmaring ágacskákat.
Köretnek rizst készítettem, céklasalátát illetve vega tartárt.
Köretnek rizst készítettem, céklasalátát illetve vega tartárt.
2 megjegyzés:
A céklasalátát, tofut, padlizsánt a 2évesek is megeszik? Hogyan készíted a vega tartárt?
Köszi!
A céklasalátát kivéve igen :) a tofut nagyon szeretik, mindig "verekedés" van érte.
A fiam (6 éves) kb. 1 éve eszi a nyers salátát. A Kicsik a paradicsomot, uborkát igen (nyersen), de a többit még nem nagyon. No meg a csírákat is szeretik, meg néha paprika karikát.
A padlizsán jó puha, szaftos lesz, ízletes a fűszertől.
a vega tartár: ez most úgy készült, hogy szójajoghurt+őrölt napraforgómag+kevés mustár, só, olaj, citromlé.
a mennyiséget nem mértem, de ha gondolod legközelebb. eredetileg kicsit sötétebb, mint a képen.
Megjegyzés küldése