2008. szeptember 23., kedd
Az előző napi kölestej készítésekor fennmaradó kölespépet használtam a paprikák töltéséhez.
Hozzávalók:
6-8 db tölteni való paprika (érdemes egyenes formájút választani)
10-15 dkg köles
3 ek szójagranulátum
keményítő
só
kevés bors
kb. 1 liter paradicsomlé
1 ek liszt
Töltelék: A kölest megfőzöm (én csak elővettem a hűtőből), összekeverem a szójagranulátummal, sózom, borsot szórok rá. Ha nem áll össze a massza, adok hozzá egy kevés kukoricakeményítőt.
A paprikák csuma felőli végét levágom, kikaparom a belsejét. Megtöltöm a masszával.
A paradicsomlevet felhígítom és egy lábasba öntöm, beleteszem a megtöltött paprikákat. Fedő alatt puhára főzöm. A végén liszttel elkevert vízzel besűrítem a mártást.
Ízlés szerint édesíthető.
Tapasztalat: Soha többet az általam most használt bolti paradicsomléből. Korábbról maradt egy üveges, s el kellett használnom.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése