2008. szeptember 21., vasárnap
Időnként nem szolgálok semmi extra recepttel, talán túl triviálisnak tűnik egyik-másik bejegyzésem. Viszont számomra segít kicsit jobban rendszerbe tenni a napjaimat, általában mindig keveslem magam és az elvégzett dolgokat.
Zöldborsóleves
Hozzávalók:1/4 kg zöldborsó
egy csokor sárgarépa
2 db fehér répa
egy kis darab zeller
petrezselyem- és zellerlevél
egy csipet sáfrányos szeklice
só
1 ek olaj
Elkészítése:
Az olajon megdinsztelem a zöldborsót és a többi megtisztított és megmosott zöldséget. Felöntöm vízzel. Beleteszem a szeklicét és a sót. Fedő alatt, takaréklángon puhára főzöm. A zöldfűszer-leveleket csak a végén adom hozzá.
Sajna bármennyire igyekszem, a levesekről készült fotók mindig csalódást okoznak, általában homályos lé fedi a tányérban lévő tartalmat.
Rántott cukkini
Hozzávalók:
1 cukkini
Panírozáshoz:
10 dkg sárgaborsó liszt
1 kk. só
1 kk. hing
1/2 kk. kurkuma
1 tk pirospaprika
víz
kenyérmorzsa
szezámmag
A cukkinit meghámozom és karikákra vágom.
Elkészítem a panírozó masszát (az eljárás hasonló a rántott karfioléhoz): a sárgaborsólisztet összekeverem a fűszerekkel (kurkuma, hing, pirospaprika) és a sóval, majd annyi vizet adok hozzá, hogy keverhető, de ne túlságosan híg legyen. Sűrűbb palacsintatészta állagúra emlékeztessen.
Elkészítem a panírozó masszát (az eljárás hasonló a rántott karfioléhoz): a sárgaborsólisztet összekeverem a fűszerekkel (kurkuma, hing, pirospaprika) és a sóval, majd annyi vizet adok hozzá, hogy keverhető, de ne túlságosan híg legyen. Sűrűbb palacsintatészta állagúra emlékeztessen.
A cukkinikarikákat beleforgatom ebbe a masszába, majd a szezámmagos kenyérmorzsában is meghempergetem.
Forró olajban kisütöm.
A kenyérmorzsa a megmaradt és megszáradt kenyerek ledarálásából származik.
Hagymás tört krumpli
Hozzávalók:
5-6 burgonya
só
1 fej hagyma
olaj
A burgonyákat megfőzöm, mikor megfőtt, lehúzom a héjukat. Villával összetöröm, megsózom. Olajon hagymát pirítok és megforgatom rajta az összetört krumplit.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése