Zöldborsóleves rántott cukkinivel és hagymás tört krumplival

2008. szeptember 21., vasárnap

Időnként nem szolgálok semmi extra recepttel, talán túl triviálisnak tűnik egyik-másik bejegyzésem. Viszont számomra segít kicsit jobban rendszerbe tenni a napjaimat, általában mindig keveslem magam és az elvégzett dolgokat.


Zöldborsóleves



Hozzávalók:

1/4 kg zöldborsó
egy csokor sárgarépa
2 db fehér répa
egy kis darab zeller
petrezselyem- és zellerlevél
egy csipet sáfrányos szeklice

1 ek olaj




Elkészítése:

Az olajon megdinsztelem a zöldborsót és a többi megtisztított és megmosott zöldséget. Felöntöm vízzel. Beleteszem a szeklicét és a sót. Fedő alatt, takaréklángon puhára főzöm. A zöldfűszer-leveleket csak a végén adom hozzá.



Sajna bármennyire igyekszem, a levesekről készült fotók mindig csalódást okoznak, általában homályos lé fedi a tányérban lévő tartalmat.



Rántott cukkini


Hozzávalók:

1 cukkini

Panírozáshoz:

10 dkg sárgaborsó liszt
1 kk. só
1 kk. hing
1/2 kk. kurkuma
1 tk pirospaprika
víz
kenyérmorzsa
szezámmag

A cukkinit meghámozom és karikákra vágom.
Elkészítem a panírozó masszát (az eljárás hasonló a rántott karfioléhoz): a sárgaborsólisztet összekeverem a fűszerekkel (kurkuma, hing, pirospaprika) és a sóval, majd annyi vizet adok hozzá, hogy keverhető, de ne túlságosan híg legyen. Sűrűbb palacsintatészta állagúra emlékeztessen.

A cukkinikarikákat beleforgatom ebbe a masszába, majd a szezámmagos kenyérmorzsában is meghempergetem.

Forró olajban kisütöm.

A kenyérmorzsa a megmaradt és megszáradt kenyerek ledarálásából származik.




Hagymás tört krumpli


Hozzávalók:

5-6 burgonya

1 fej hagyma
olaj

A burgonyákat megfőzöm, mikor megfőtt, lehúzom a héjukat. Villával összetöröm, megsózom. Olajon hagymát pirítok és megforgatom rajta az összetört krumplit.


0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger