Szilvás lepény

2008. október 26., vasárnap

Az utolsó idei szilvaadagból készült az alábbi lepény. A recept egy régi szakácskönyvből származik, kisebb átalakítással. Nekem kicsit édesnek tűnik, bár az eredeti ehhez 32 dkg cukrot ír!

A tésztája omlós és elnyerte a tetszésünket.





Hozzávalók:

40 dkg liszt
20 dkg növényi margarin
10 dkg cukor
½ citrom reszelt héja

Töltelék:

10 dkg darált dió
felezett szilva
1 tk fahéj
cukor

Elkészítése:

A margarint elmorzsolom a liszttel, hozzáadom a cukrot, a citromhéjat és ha nem áll össze, akkor pici vizet, épp csak annyit, hogy gyúrható állagú legyen.
1 órára hideg helyre teszem.
A szilvát megmosom, félbevágom, kimagozom. A tésztát kétfelé veszem, az egyik felét kinyújtom, majd tepsibe simítom. Megszórom a darált dióval, elrendezem rajta a szilvát és megszórom fahéjas-cukor keverékkel.
A tészta másik felét is kinyújtom és ráteszem a szilvára. Megszurkálom és mérsékelt tűnél kb. 45-50 percig sütöm.


2 megjegyzés:

Kata írta...

Nyamm, nyamm, kérek szépen!!! :o)))

Renata Kalman írta...

Szia Kata!
:)

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger