2008. október 28., kedd
A lepényfélék közül már feltettem a Nán és a Puri receptjét. Most az egyszerű, olajban sült lángos következik.
Fogyasztható magában vagy növényi tejföllel (pl. Joya).
Fogyasztható magában vagy növényi tejföllel (pl. Joya).
Hozzávalók:
½ kg liszt - tönkölybúzaliszt és finomliszt vegyesen
(olajban sült tésztáknál nagyobb arányban használok finomlisztet, mint teljes kiőrlésűt, mert úgy tapasztaltam, hogy a teljes kiőrlésű nagyon megszívja magát zsiradékkal)
1 tk só
kb. 3 dl víz
3 dkg élesztő
1 mk cukor
2 ek olaj
További olaj a sütéshez
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatom kevés, cukorral elkevert vízben.
A hozzávalókat összekeverem, majd kenyértészta állagúra dagasztom.
Letakarva megkelesztem. Kelesztés után gyúródeszkán kihuzigálom, majd tenyérnyi darabokra vágom. Rövid ideig állni hagyom.
Az olajat felforrósítom és megsütöm benne a tésztadarabokat.
A hozzávalókat összekeverem, majd kenyértészta állagúra dagasztom.
Letakarva megkelesztem. Kelesztés után gyúródeszkán kihuzigálom, majd tenyérnyi darabokra vágom. Rövid ideig állni hagyom.
Az olajat felforrósítom és megsütöm benne a tésztadarabokat.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése