Lepényfélék: a lángos

2008. október 28., kedd

A lepényfélék közül már feltettem a Nán és a Puri receptjét. Most az egyszerű, olajban sült lángos következik.

Fogyasztható magában vagy növényi tejföllel (pl. Joya).




Hozzávalók:

½ kg liszt - tönkölybúzaliszt és finomliszt vegyesen
(olajban sült tésztáknál nagyobb arányban használok finomlisztet, mint teljes kiőrlésűt, mert úgy tapasztaltam, hogy a teljes kiőrlésű nagyon megszívja magát zsiradékkal)

1 tk só
kb. 3 dl víz
3 dkg élesztő
1 mk cukor
2 ek olaj

További olaj a sütéshez

Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatom kevés, cukorral elkevert vízben.
A hozzávalókat összekeverem, majd kenyértészta állagúra dagasztom.
Letakarva megkelesztem. Kelesztés után gyúródeszkán kihuzigálom, majd tenyérnyi darabokra vágom. Rövid ideig állni hagyom.
Az olajat felforrósítom és megsütöm benne a tésztadarabokat.


0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger