2008. október 30., csütörtök
Az alábbi változat a legegyszerűbb elkészítési módja ennek az ételnek. Más alkalmakkor teszek bele egyéb kiegészítőt is, ami a hagyományos paprikás krumplinál a kolbász szokott lenni. Ez a kiegészítő nálunk általában füstölt tofut esetleg gabonakolbászt jelent.
Egyszerűnek hangzik így leírva, de igen ízletes étel.
Hozzávalók:
1 kg krumpli
1 kis fej hagyma
2 db paradicsom
1 db zöldpaprika
1 tk pirospaprika
1 mk köménymag
1 tk só (füstölt íz eléréséhez füstölt sót használok)
kb. 2 ek olaj
Elkészítése:
A hagymát apróra vágom és olajban megdinsztelem. A köménymagot hozzáadom, kicsit pirítom. Beleteszem a pirospaprikát, keverek rajta egyet, majd rögtön felöntöm vízzel.
Hozzáadom a meghámozott, feldarabolt krumplit, a paradicsomot és a paprikát, megsózom.
Felöntöm vízzel és fedő alatt puhára főzöm.
További lehetőségek:
Gabonakolbász illetve füstölt tofu tehető hozzá. Ezeknél viszont nem füstölt ízű, hanem hagyományos tengeri sót használok.
Mindkét termék bioboltokban kapható.
Hozzáadom a meghámozott, feldarabolt krumplit, a paradicsomot és a paprikát, megsózom.
Felöntöm vízzel és fedő alatt puhára főzöm.
További lehetőségek:
Gabonakolbász illetve füstölt tofu tehető hozzá. Ezeknél viszont nem füstölt ízű, hanem hagyományos tengeri sót használok.
Mindkét termék bioboltokban kapható.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése