Beiglik aszalványokkal - diós, gesztenyés, mákos

2008. december 22., hétfő

Elkészültek a beiglik: mákos, diós, gesztenyés.


Hozzávalók:

60 dkg teljes kiőrlésű liszt (tönköly)
15 dkg pálmazsír vagy 30 dkg margarin
1 tk méz
2 dkg élesztő
1 dl növényi (főző) tejszín
csipet só
kevés mézes növényi tej
Töltelékek (lásd lejjebb)


Elkészítése:

A tejszínt meglangyosítom, hozzáadok egy teáskanál mézet, belemorzsolom az élesztőt és állni hagyom.
Közben a liszthez hozzáadom a sót és elmorzsolom a pálmazsírral vagy a margarinnal.
Gyors mozdulatokkal összegyúrom az összes hozzávalót, majd rövid ideig pihentetem a tésztát.
Háromfelé osztom, mindegyiket téglalap formájúra kinyújtom, majd megtöltöm az alábbi töltelékekkel
Hosszanti végüknél kezdve feltekerem a tésztát, majd lekenem tetejüket mézes növényi tejjel.
Hűvösre teszem.
A sütőt előmelegítem 180 ˚C-ra, a rudakat az oldaluknál villával kicsit megszurkálom és megsütöm őket.


Diós-aszalt barackos


Hozzávalók:

darált dió
méz
aszalt sárgabarack

Elkészítése:

A diót elkeverem a mézzel és az előzetesen beáztatott, majd felaprított barackkal.



Mákos-mazsolás



Hozzávalók:

darált mák
méz
citrom reszelt héja
mazsola
fahéj

Elkészítése:

A darált mákot elkeverem a mézzel, a reszelt citromhéjjal, a fahéjjal és az előzetesen megmosott, beáztatott mazsolával.


Gesztenyés-aszalt meggyes


Hozzávalók:

gesztenyemassza
aszalt meggy
kevés tejszín

Elkészítése:

A felengedett gesztenyemasszát áttöröm, kevés tejszínnel fellazítom, majd hozzáadom az előzetesen beáztatott aszalt meggyel.

Bejgli recept: itt


0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger