2008. december 30., kedd
Szilveszterre illetve Újévre is kiváló ez a lencsés főétel.
Hozzávalók:
A lencsés töltelékhez:
1 bögre lencse
víz
½ fej hagyma
késhegynyi őrölt bors
1/2 mk kurkuma
1 mk só
1 mini fej zeller
A burgonyás kéreghez:
6 db burgonya
2-3 ek kölestej
1 tk só
1 ek pálmazsír
petrezselyem
2 ek sörélesztőpehely
kevés olaj
Elkészítése:
A lencsét átválogatom, megmosom, majd az ugyancsak megtisztított zellerrel és hagymával együtt felteszem főni annyi vízben, hogy ujjnyira ellepje. Hozzáadom a borsot. Mikor megfőtt, kiveszem belőle a hagymát, a zellert pedig villával összetöröm.
A burgonyákat megfőzöm, majd lehúzom a héját.
Krumplinyomón áttöröm, megsózom, hozzáadom a pálmazsírt és az apróra vágott petrezselymet. Fellazítom a növényi tejjel.
Egy mázas cseréptálat kikenek kevés olajjal, majd ráterítem a burgonya felét. Erre rétegzem a lencsés tölteléket.
A tetejére ismét a burgonyás massza következik. A tetejét megszórom sörélesztőpehellyel és forró sütőben mintegy 20 percen keresztül összemelegítem. A teteje kicsit piruljon meg.
A burgonyákat megfőzöm, majd lehúzom a héját.
Krumplinyomón áttöröm, megsózom, hozzáadom a pálmazsírt és az apróra vágott petrezselymet. Fellazítom a növényi tejjel.
Egy mázas cseréptálat kikenek kevés olajjal, majd ráterítem a burgonya felét. Erre rétegzem a lencsés tölteléket.
A tetejére ismét a burgonyás massza következik. A tetejét megszórom sörélesztőpehellyel és forró sütőben mintegy 20 percen keresztül összemelegítem. A teteje kicsit piruljon meg.
3 megjegyzés:
Nagyon boldog új évet kívánok Nektek!
Boldog új esztendőt kívánok, a szerencse minden áldásával! :-)
Sziasztok!
Köszönöm a jókívánságaitokat, viszont kívánom!
Megjegyzés küldése