2008. december 18., csütörtök
Az alábbi recept fekete teával készülő változatával, évekkel ezelőtt találkoztam, az Elixír magazinban. Kipróbáltam, ízlett, de én csak a fűszerekkel készítettem.
Az a recept –szokásomtól eltérően- sajnos elkeveredett, s így csak emlékezetből készítgettem.
Az egyik héten viszont az India Hangjával házhoz jött a neves ital egy újabb verziója.
És hogy teljes legyen a kép, kölcsönkaptam néhány jógás újságot, amiben szintén találtam egy -harmadik- variációt.
Az alábbi az India Hangjás recept, amit nem is mindig pont így készítek…
Az a recept –szokásomtól eltérően- sajnos elkeveredett, s így csak emlékezetből készítgettem.
Az egyik héten viszont az India Hangjával házhoz jött a neves ital egy újabb verziója.
És hogy teljes legyen a kép, kölcsönkaptam néhány jógás újságot, amiben szintén találtam egy -harmadik- variációt.
Az alábbi az India Hangjás recept, amit nem is mindig pont így készítek…
Hozzávalók:
kb. 1,5 liter vízhez:
két kiskanál gyömbér (a friss jobb, de a por is jó)
egy kiskanál kardamon
egy kiskanál ánizs
egy kiskanál fahéj
fél kiskanál szegfűszeg
csipetnyi szerecsendió por
csipetnyi bors
méz vagy cukor
Elkészítése:
Felteszem a vizet melegedni, s mikor forr, beleteszem a hozzávalókat.
A fűszerek lehetnek őröltek, de egészek is, ez utóbbit könnyebb leszűrni, meg kicsit árnyaltabb lesz az íze. Az őröltté jóval markánsabb.
Pár percig lassú tűzön forralom, majd 5-10 percig állni hagyom.
A végén ízesíthető mézzel.
A fűszerek lehetnek őröltek, de egészek is, ez utóbbit könnyebb leszűrni, meg kicsit árnyaltabb lesz az íze. Az őröltté jóval markánsabb.
Pár percig lassú tűzön forralom, majd 5-10 percig állni hagyom.
A végén ízesíthető mézzel.
3 megjegyzés:
Hú, ezt ma este kipróbálom.
Télen mindig teázunk. :-)
Én is megkóstólnám, de néhány fűszerből csak örlemény van itthon, és inkább egészet szeretnék. Ezért a következő bevásárlás utánra halasztom. De nagyon kíváncsi vagyok.
Remélem ízleni fog, nektek is!
Megjegyzés küldése