2009. február 22., vasárnap
A Heti menü egyik szereplője volt.
A névadó bíborvörös gumó mellé zellert és krumplit társítottam.
Legnagyobb meglepetésemre a fogyasztók hét fős táborából csupán egynél bukott meg, az egyik Kicsinél.
Hiába pompázott bíboros színben, nem akarta megkóstolni. Érdekes, hogy a lehetetlen színű agyonfestett cukorkák kóstolásra buzdítanák (ha engedném :) a gyerekeket, de a színes ételek nálunk valahogy nem váltják ki azt a frenetikus kóstolási igényt. Azaz nálunk az ilyesmi trükkök (szín, forma, elrendezés) nem válnak be. Inkább az egyszerűbb "kompozíciók" kapósak.
A névadó bíborvörös gumó mellé zellert és krumplit társítottam.
Legnagyobb meglepetésemre a fogyasztók hét fős táborából csupán egynél bukott meg, az egyik Kicsinél.
Hiába pompázott bíboros színben, nem akarta megkóstolni. Érdekes, hogy a lehetetlen színű agyonfestett cukorkák kóstolásra buzdítanák (ha engedném :) a gyerekeket, de a színes ételek nálunk valahogy nem váltják ki azt a frenetikus kóstolási igényt. Azaz nálunk az ilyesmi trükkök (szín, forma, elrendezés) nem válnak be. Inkább az egyszerűbb "kompozíciók" kapósak.
Hozzávalók:
1 nagy fej cékla
3 db burgonya
1 közepes fej zeller
1 ek só
1 mk kurkuma
1 mk őrölt fűszerkömény
kevés reszelt szerecsendió
petrezselyemlevél
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítom, feldarabolom. Nagyjából annyi vizet öntök rá, hogy kétszeresen ellepje.
Hozzáadom a fűszereket. Puhulásig főzöm. A végén beleteszem a petrezselymet. Langyosra hűlt állapotban botmixerrel krémesítem. Ha nagyon sűrű lenne, kevés vízzel hígítom.
Hozzáadom a fűszereket. Puhulásig főzöm. A végén beleteszem a petrezselymet. Langyosra hűlt állapotban botmixerrel krémesítem. Ha nagyon sűrű lenne, kevés vízzel hígítom.
11 megjegyzés:
Pedig nagyon mutatós! (Mondom annak ellenére, hogy a céklától kicsit tartózkodni szoktam.) Ideje lesz felülbírálni a céklás ellenérzéseimet, ahogy tettem ezt a zellerrel is.
Szóval csoda-csinos a levesed! Én biztos megkóstoltam volna...
Nekem is nagyon tetszik! :)
A zeller és a cékla szerintem irtó jó párositás, kiegészitő izek.
Azt hiszem, ihletet adtál egy jó leveshez! :)
Sziasztok!
Napmátka!
A sütőtökhöz hasonlóan ezt is a zeller bolondítja meg. Ha a négyből három gyerek megette, akkor ez már nagy szó :)
Duende!
Biztosan kitalálsz majd valami szellem-eset!
:))))
Soha nem ettem még céklalevest, lehet, hogy itt az ideje..:))
Mennyire lesz édeskés az íze?
Nagyon jól mutat, és nálunk erős a cékla rajongás, talán mert harminc felettiek a fogyasztók :), de nem tudom elképzelni az ízét.
Most legközelebb a falafel receptedet próbálom majd ki, beszámolok majd róla a pánkón. :)
Hosszú a lista, hogy mi mindent szeretnék majd még kipróbálni Tőled! köszi!!
húú, ez de szép piros!
:)
Irisz!
A zeller erősen befolyásolja az édes ízt! Még kevésbé érződik édesnek, mint a sütőtök.
Ha lenne több friss zöld levél, akkor még felturbóznám azzal.
Jól esik és örülök, ha sikerül ötletet adnom valamelyik étellel.
Palócprovence!
Nem tudom mennyire tudsz beszerezni céklát arra felétek/felénk :)
de megéri, hogy kipróbáld!
Szia :)
Most találtam rá a blogodra, gratulálok a receptekhez és köszönöm, hogy megosztod velünk őket.
Ez a leves volt az első, amit megfőztem és nagyon ízlett, sikerem volt vele, még a legnagyobbom is evett belőle, ami nagy szám, mert őt ilyesmire sajna nehéz rávenni.
(Persze poénkodtak is a színével, hogy milyen jó lenne halloweenkor vámpírlevesnek :).)
Kedves Ahama!
Örömmel üdvözöllek! Saját gyerekeimről én is tudom, hogy sokszor kinézet alapján döntenek :) Nálam a krémlevesek elég jól bejöttek, mert így a zellert és a fehérrépát is megeszik, ami magában elképzelhetetlen lenne, a két legkisebb részéről legalábbis...
Köszi, ha hozzászólást küldesz, hogy Nálatok miként fogadták egyik vagy másik ételt.
Megjegyzés küldése