Kertész napló 3.

2009. április 6., hétfő

Most, hogy megérkezett az igazi tavasz, egyre több időt töltünk kint. Délelőtt is ebédfőzés után megyünk ki a Kicsikkel, habár ilyenkor rövid időre, mert fél 12-kor már indulunk a Nagyokért.


Virág a kertész tanonc


Ha nagyobb munkálatot tervezek, amit nem jó sűrűn megszakítani, akkor azt inkább valamelyik délutáni órára időzítem.
A kis üvegházban kikeltek a retkek (jó sűrűn),




a petrezselyem




és a sárgarépa is.




Lassan ideje egyelni, vagyis ahol túl sűrűn nő, ott kiritkítom, s ezeket a kihúzott szálakat pedig vagy nyersen elrágcsáljuk vagy megy a konyhába a fazékba.

A még fedett teraszon nevelgetem a palántákat, erről most nem készítettem fotót.
A terasz ősztől-tavaszig be van „ablakolva”, majd tavasszal, -általában Húsvét táján- megnyitjuk, vagyis kiszedjük az ablakait.


Ígértem több receptet is, hogy majd felrakom: a sós rúd receptjét, meg a házi joghurtét, meg a csírákról is szeretnék írni.

Nem felejtettem el, hamarosan fel is kerülnek, de most elég sok benti, kinti munka, meg egyéb elintéznivaló is összeszaladt…


7 megjegyzés:

Palócprovence írta...

Így könnyű, ha valakinek ilyen tanonca van! :)))
Szépen fejlődnek a növényeid! Tényleg eléggé homokosnak tűnik a talaj (bár lehet, hogy csak a képen).

duende írta...

Igen, igen! Nagyon szépségesek! Pici lány is, növénykék is! :)

erős ildikó írta...

Gondolom, hogy van bőven dolgod! Virág annyira hasonlít Rád!
A retkeket meg irigylem (túlságosan szeretem...)

Renata Kalman írta...

Palócprovence!
Igen, elég homokos, sajna.
Tényleg profi szakértő vagy, hogy kép alapján is látod.
Van valami ötleted, hogy kis munkával, de szeretném kicsit termőbbé tenni?
A többi területre egyik éven került be plusz föld, de a felszín könnyen erodálódik, folyamatosan kellene, de arra meg a férjemnek nincs ideje.

Renata Kalman írta...

Duende!
Köszi!:)

Napmátka!
A retekkel sietni kell, mert könnyen bogarat kap. A saláta vetés viszont idén kifelejtődött, nem is rtem hogyan...

Palócprovence írta...

Hát,azért ez túlzás...
Kis munkára és kis befektetésre nincs tippem. Egyébként szerves anyag bedolgozása segíthet. Ilyenkor tavasszal meg ősszel az érett istállótrágya, egyébként pedig a komposzt. Az alginit is jó ilyen célra:
http://invitel.hu/nvmgikft/felhasz.html
Azt nem tudom, hogy felétek lehet-e kapni és főleg mennyiért.

Renata Kalman írta...

Palócprovence!
Köszi!
Szarvasmarhatrágyát szokott a kinti földbe beledolgozni a férjem, csak túl sok ideje nincsen a munkája mellett.
Komposztálónk van, ezt is szét szoktuk ilyenkor szórni, vagyis beledolgozni.
Az alginitet megnézem...

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger