2009. június 20., szombat
A gyerekek hónapokkal korábban vetették meg ezeket az óriási kagylókat, talán az olasz hetek alkalmával árulták.
Az utóbbi napokban, hetekben többször készült az alábbi ragu, melyben a padlizsán-paradicsom-spenót nagyon harmonikus ízhatást eredményez együtt.
Egyik alkalommal eszünkbe jutott, hogy megtöltjük vele a kagylókat...
Egyik alkalommal eszünkbe jutott, hogy megtöltjük vele a kagylókat...
(Konkrét mennyiséget nem írok, mert semmit nem mértem)
Hozzávalók:
padlizsán
paradicsom
új-zélandi vagy hagyományos spenót
olaj
hagyma
só
növényi sajt
sörélesztőpehely
tészta
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát megpirítom az olajon. Rádobom a megtisztított, feldarabolt padlizsánt, a felvágott paradicsomot és a spenót leveleket. Levet ereszt, de öntök még hozzá egy kevés vizet is.
Főzés közben összeesik és szószos állagú lesz.
Időközben megfőzöm a tésztát.
Az egyébként is óriás méretű kagylók jócskán megnőttek, a gyerekek nagyon élvezték (hí meg hú…), majd kanállal megtöltöttük a kagylók belsejét.
Teteje megszórható növényi sajttal vagy sörélesztőpehellyel.
Nálunk szinte mindenki szereti az ilyen és az ehhez hasonló ragu+tészta ételeket, a gyerekek könnyebben megeszik a zöldséges ételt, ha valamilyen tészta van hozzá, főként ha érdekes formájú.
Próbáltam mángolddal is. Kicsit idősebbek voltak már a levelei, ezért kesernyés lett az íze, de mégis mindenki megette.
Főzés közben összeesik és szószos állagú lesz.
Időközben megfőzöm a tésztát.
Az egyébként is óriás méretű kagylók jócskán megnőttek, a gyerekek nagyon élvezték (hí meg hú…), majd kanállal megtöltöttük a kagylók belsejét.
Teteje megszórható növényi sajttal vagy sörélesztőpehellyel.
Nálunk szinte mindenki szereti az ilyen és az ehhez hasonló ragu+tészta ételeket, a gyerekek könnyebben megeszik a zöldséges ételt, ha valamilyen tészta van hozzá, főként ha érdekes formájú.
Próbáltam mángolddal is. Kicsit idősebbek voltak már a levelei, ezért kesernyés lett az íze, de mégis mindenki megette.
6 megjegyzés:
Ez nagyon szuper, Renáta! Irtóra tetszenek ezek az óriási kagylók! :)
És szuper a szósz is. Nálunk is sok hasonló készül nyáron. Cukkiniből, csillagtökből, karfiolból, padlizsánból, spenótból. Vagy csak simán finom fűszeres paradicsomszósz készül, mindketten nagyon szeretjük.
Nagyon jól néz ki! :)Nálunk is az ifjúság szereti elsősorban a tésztát, a zöldség is jobban csúszik vele...
Én is nagyon szeretem ezeket az óriás kagylókat! :))
Nem is hiszed, mióta készülök valamit tölteni ilyen nagy kagylótésztába. Arra gondoltam, utána kicsit meg is sütném a sütőben. Nagyon tetszik a padlizsános változatod.
Duende!
Szerencsére nálunk is jönnek az általad említettek: cukkini stb.
Palócprovence!
Igen, tésztával én se tévedek nagyot, leszámítva a káposztásat, arra csak én vagyok vevő...
Limara!
Ráadásul szárazon, főzés előtt, kettesével egybe voltak kapcsolódva.
Napmátka!
Ha pluszban még sütöd is, akkor nem lesz nagyon szottyos?
Én ez esetben nem főzném meg, hanem csak sütném a szósz levében.
Nem főzném teljesen puhára, és a sütőben csak pirítanám...azt akartam írni. Na, majd kipróbáljuk!:)
Megjegyzés küldése