Vegyes zöldségsaláta

2009. szeptember 10., csütörtök

Elég intenzíven beindult az életünk (iskola, óvoda, szülői értekezletek, órarend egyeztetések, még elmaradt beszerzendők, illetve előre nem várt betegségek, külön-külön 2-3 napig mindegyik gyerek).

Persze sütés-főzés most is van, napi rendszerességgel, csak éppen ide nem volt már időm felrakosgatni ezeket.

A kertben még van tökféle, amit zsenge korában gyakran salátaként fogyasztunk és a tízórais szendvicsbe is kerülhet például cukkini karika.



A bokrokon pedig még van paradicsom, paprika.

Hétvégi ebédeknél nálunk a sütőben vagy olajban sült ételek elengedhetetlen tartozéka egy ilyen vagy ehhez hasonlatos saláta.



Ecet és minden egyéb nélkül, esetleg kevés sóval ízesítve.

12 megjegyzés:

ilike írta...

A veteményes kert teljes mértékben fedezi a szükségleteiteket? Cuukinit nyersen még nem kóstoltam.

Messzenéző Minyon írta...

Nem tudom, hogy van ez a mostani gyerekbetegeskedés: mindenhol azt látom, hogy amint beindult a közösségbe járás, ilyen-olyan bajokkal betegek a gyerekek. Más években ez nem szokott így lenni. Remélem, ez nem a röfiinfluenza, mindjárt indulunk az orvoshoz.

KryaSpirit írta...

Már több helyen is olvastam, hogy ha igazán egészségesek akarunk maradni, a főtt ételek mellé is mindig együnk valamilyen nyers salátát, mert megkönnyíti a főtt étel emésztését és persze így legalább ideálisabb arányban szerepelnek az enzimgazdag nyers zöldségek és gyümölcsök. Úgyhogy Renáta, nagyon jó, hogy a gyermekeidet már kis koruktól fogva erre szoktatod. Én is próbálom bevezetni otthon, de nekem egy 16 éves fiúval picit nehezebb dolgom van. Jó az új dizájn és látom képet is cseréltél! Érdekes, hogy olyan jó látni, amikor valaki változtat valamit a blogján, úgy felfrissül az egész.:))

Palócprovence írta...

Jó ez a megújulás! :)) Tetszik az új képed és a blog új ruhája is.
Remélem, már jól vagytok!

erős ildikó írta...

A cukkinit én is szeretem nyersen. Ahogy az ilyen vegyes salátákat is. Néha egy kis sóval-borssal összeérlelve egy órácskát, de anélkül is finom.
Megint nézegettem a blogodat, s rájöttem, miért is tetszik annyira ez az új külső: a sok napsütés miatt (ami árad belőle!)

Jucy írta...

Szép az új design :D

Blogger írta...

Szia Reni!
No, így jár(ok) az, aki RSS-ben olvassa a blogokat... Ma ránéztem direktben a BLOG-odra, és meglepve látom, hogy "átöltöztél". Tök jó! Nagyon tetszik! És a fénykép, brrr... :)) Cool! :))

Renata Kalman írta...

Ilike!
Nem sajnos... Sárgarépát és fehérrépát például ősszel szoktunk venni nagyobb mennyiséget, karfiolunk, brokkolink, padlizsánunk sincsen.

A cukkini íze nyersen az uborkához hasonlít, tökféle mindkettő.

Renata Kalman írta...

Minyon!
Itt most nálunk végigsöpör az ovin-sulin...
Már 2 éve nem nagyon voltak betegek, úgyhogy ez most váratlanul jött.
Ami szokatlan, hogy magas láz, de egyéb tünet nem igen van, maximum gyomorprobléma (hasfájás, hányás)
Ti hogy vagytok?

Renata Kalman írta...

Benzsi!
Én nagyon kívánom a friss salátákat és habár a két legkisebb annyira nem rajong még ezekért, a nagyok már szeretik. A Kicsiknél a paradicsom, egyiküknél a reszelt cékla az, amit szívesen megesznek. A többiből még csak igen keveset.
De a két nagy is így volt, nagyjából 4 éves koruktól eszik meg szívesen nyersen a legtöbb zöldséget.
Sokszor magára a megkóstolásra nem voltak hajlandók, mert a kinézete, a színe stb. nem tetszik. érdekes, hogy azt javasolják, hogy tálaljunk színeseket, s a gyerek azt majd szívesen eszi. Nálunk ez nem működik, pl. az intenzív színűeket -pl. a céklát- is sokáig nem akarták megkóstolni, holott ha például cukorka lett volna ilyen érdekes színben, az kapós lett volna.

Renata Kalman írta...

Benzsi, Palócprovence, Napmátka, Jucy!

Köszönöm a blog-dizájn dicséreteket!
Már régóta szerettem volna egy kicsit sajátosabbra, mint amilyen volt.

Renata Kalman írta...

CES!
Aki ennyit dolgozik, attól az is megtiszteltetés, hogy ránéz a bejegyzésekre...:)

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger