Vegán rizskoch

2009. december 21., hétfő

Első alkalommal készült nálunk ez az ebéd második fogását képviselő csemege és rögtön fel is került a népszerűségi lista elejére!

(Férjemet leszámítva, mivel ő minden olyan ételt, ami a tejre, tejes dolgokra emlékezteti meg sem kóstol).




Hozzávalók:

1 csésze jázmin rizs
kb. 1/2 l növényi tej
2 ek vaníliás pudingpor+kb. 2 dl növényi tej
2 ek mazsola
1 csipet só
1 ek barna cukor
reszelt citromhéj
tetejére: fahéj vagy lekvár



Hozzávalók:

A rizst megmosom, lecsepegtetem és kevés olajon megfuttatom. Felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje, melyet pár perc alatt magába szív. Ekkor felöntöm növényi tejjel, legalább kétszeres mennyiséggel és fedő alatt puhára főzöm.

Közben a növényi tejet elkeverem a pudingporral és a cukorral, majd felfőzöm.
Hozzáadom a mazsolát.
Mikor a rizs megfőtt, a pudingot és a rizst összeelegyítem.
Egy mázas cseréptálat kikenek zsiradékkal (vaj vagy margarin vagy pálmazsír...) és a rizses masszát szépen elsimítom benne.
Sütőben, alacsony fokozaton (170-180 °C). rövid ideig sütöm (míg "bőr" képződik a tetején).

Remélem legközelebb a reszelt citromhéjat végül nem fogom kifeledni belőle...

6 megjegyzés:

duende írta...

Imádom! :) Persze növényi tejjel még nem kóstoltam, de gondolom így is nagyon finom! A képeken egészen olyan, mint az igazi!

Van egy játékom Neked, a virtuális étlap, ha lesz majd időd, kedved!

Boldog Ünnepet kívánok Nektek! :) (Már ha ünnepelitek a karűácsonyt.)

Belly írta...

Nálunk a férjem szereti de nagyon a tejberizst és rizskochot.Én nem.A tejbegrízt azt igen,de a rizs az egyszerűen nem megy le.Persze azért megcsinálom,mert szereti:-)

erős ildikó írta...

Szia! Ezt ki kell próbálnom, mert gyerekkoromban nagyon szerettem a rizskochkot, de már nem esik jól a tojások íze miatt. Így viszont....biztosan remek lesz!

Renata Kalman írta...

Duende!
Olyan hagyományosat már rég ettem, de emlékeim szerint nincs számottevő különbség!

A játékot köszi, majd sort kerítek rá!

Igen, ünnepeljük a karácsonyt, köszönjük a jókívánságokat és viszont kívánjuk!

Renata Kalman írta...

Belly! Nálunk is van így pár étel, amit megcsinálok, mert szeretik, én kevésbé... például a gyümölcsleves. A gyümölcsöt magában szeretem, meg sütiben is, de levesnek nem :)

Renata Kalman írta...

Napmátka!
A menzai rizskochot mindig túlsütötték és tisztára kemény volt már a rizs, meg a tojástól nekem fojtós volt.
Biztosan kitalálsz majd valami egyedi megoldást, esetleg tejszínnel?

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger