Főzőtanfolyam 1.

2010. március 15., hétfő

Március 13-án került sor az első főzőtanfolyami foglalkozásra, melynek központi témája a gabonák voltak.

Megismertük az egyes gabonaféléket és a gabonákhoz hasonlóan alkalmazott növényeket (hajdina, amarant).




A menüben most indiai ízek érvényesültek:

vörös lencse dahl
burgonyás-padlizsános-paradicsomos szabdzsi kölessel
kókuszos-mandulás firni

Két részletben zajlott a foglalkozás, délelőtt és délután.

Mivel egyedül szerveztem mindent, menet közben pedig annyira belemerültem a dolgokba, így elfelejtettem fényképezni, s már csak a főzősarok került lencsevégre...




Persze zökkenők voltak, de estére az egyik része megoldódott. A szervezés technikai részére pedig jobban fogok figyelni, sajnos napközben bezárták a nagykaput és nincs csengő. Így volt, aki nem jutott be…

Következő foglalkozás: március 20.

Témája: tél végi és tavaszi zöldségek és gyümölcsök

4 megjegyzés:

Kiskukta írta...

Miért lakunk mi ennyire messzire???

Néz át kérlek hozzám!

Benzsi írta...

Teljesen elkerülte a figyelmemet a főzőtanfolyamod. Most viszont utánaolvastam és rettentően sajnálom, hogy ilyen messze vagy! Biztos nagyon sokat tanulhattam volna! Sok sikert kívánok hozzá Neked!:))

Nyártündér írta...

Én is ott lennék...:)
Nagyon ügyes vagy, hogy ezt így megszervezted. :)

Renata írta...

Pedig nagyon jó lenne, ha ott lennétek, még nagyobb lelkesedéssel csinálnám!

Kiskukta! rám meg nagyon ráférne egy torta-díszítő kurzus! :)

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger