2010. március 15., hétfő
Március 13-án került sor az első főzőtanfolyami foglalkozásra, melynek központi témája a gabonák voltak.
Megismertük az egyes gabonaféléket és a gabonákhoz hasonlóan alkalmazott növényeket (hajdina, amarant).
A menüben most indiai ízek érvényesültek:
vörös lencse dahl
burgonyás-padlizsános-paradicsomos szabdzsi kölessel
kókuszos-mandulás firni
Két részletben zajlott a foglalkozás, délelőtt és délután.
Mivel egyedül szerveztem mindent, menet közben pedig annyira belemerültem a dolgokba, így elfelejtettem fényképezni, s már csak a főzősarok került lencsevégre...
Persze zökkenők voltak, de estére az egyik része megoldódott. A szervezés technikai részére pedig jobban fogok figyelni, sajnos napközben bezárták a nagykaput és nincs csengő. Így volt, aki nem jutott be…
Következő foglalkozás: március 20.
Témája: tél végi és tavaszi zöldségek és gyümölcsök
4 megjegyzés:
Miért lakunk mi ennyire messzire???
Néz át kérlek hozzám!
Teljesen elkerülte a figyelmemet a főzőtanfolyamod. Most viszont utánaolvastam és rettentően sajnálom, hogy ilyen messze vagy! Biztos nagyon sokat tanulhattam volna! Sok sikert kívánok hozzá Neked!:))
Én is ott lennék...:)
Nagyon ügyes vagy, hogy ezt így megszervezted. :)
Pedig nagyon jó lenne, ha ott lennétek, még nagyobb lelkesedéssel csinálnám!
Kiskukta! rám meg nagyon ráférne egy torta-díszítő kurzus! :)
Megjegyzés küldése