2010. március 4., csütörtök
Biztosan mindenki ismeri ezt a kekszerű sütit, a klasszikus recept kis reformosítása.
Hozzávalók:
50 dkg liszt (35 dkg tönköly- és 15 dkg simaliszt)
30 dkg margarin
½ mk só
7 dkg barna porcukor
1 ek vaníliás porcukor
½ citrom reszelt héja
lekvár (házi meggylekvárt használtam)
Elkészítése:
A liszthez hozzáadom a sót, a cukrot, a citromhéjat, majd elmorzsolom a margarinnal. Kerek gombóccá formázom és fóliába tekerve a hűtőbe teszem 1-2 órára.
Kiveszem, majd kicsit várok, hogy nyújtható állagú legyen.
Fél cm vastagra nyújtom, egy lyukas közepű és egy sima virágformájú szaggatóval kiszaggatom, majd előmelegített (180 °C) sütőbe téve megsütöm.
Ne süljön túl, ha már barnás színű, akkor megégett.
Kihűlés után kettőt-kettőt lekvárral összeragasztok.
Lekvárból érdemes sűrűbb fajtát választani. Én a 2 évvel ezelőtt eltett meggylekváromat felmelegítettem, s még egy kis agarral besűrítettem.
Kiveszem, majd kicsit várok, hogy nyújtható állagú legyen.
Fél cm vastagra nyújtom, egy lyukas közepű és egy sima virágformájú szaggatóval kiszaggatom, majd előmelegített (180 °C) sütőbe téve megsütöm.
Ne süljön túl, ha már barnás színű, akkor megégett.
Kihűlés után kettőt-kettőt lekvárral összeragasztok.
Lekvárból érdemes sűrűbb fajtát választani. Én a 2 évvel ezelőtt eltett meggylekváromat felmelegítettem, s még egy kis agarral besűrítettem.
6 megjegyzés:
Ez nálunk is sláger, persze kevésbé egészségesen... Mindig megfogadom, hogy most aztán már teszek valamit, azután elmegyek a bioboltba, jól felmérgelem magamat az árakon, és csak 1-2 cuccal jövök haza...
Más: kérlek nézz be hozzám:)
Kata!
Köszönöm!
Sajnos ez van az árakkal. Néhány ismerősöm a szomszédos országban vásárol ilyesmit.
Sosem értem meg, hogy miért van ekkora különbség?
Mi nem tudunk kintről vásárolni, én a lisztet pl. úgy teszem olcsóbbá, hogy gabonából őrlöm, de ugye az elején ehhez is meg kell venni a malmot, meg a gabonát...
Szia!Nézz be hozzám!
Szia,
megsütöttem a sütit, nagyon finom lett!!!
Bevallom voltak kétségeim, mikor kivettem a hűtőből, de szépen lehetett nyújtani, szaggatni. :)
Beírtam a kis füzetembe a receptet.
Köszönöm: Vera
Palócprovence, Lilinortianyu!
Köszönöm!!
Kicsit el vagyok csúszva az időmmel, de majd reagálok.
Vera!
Igen, írhattam volna, hogy kicsit kemény lesz a hűtőben... de örülök, hogy sikerült!
Megjegyzés küldése