2010. június 11., péntek
A legegyszerűbb és legalapvetőbb ételek egyike. Különlegességét az adja, hogy az idei első nagyobb zöldborsótermésünkből készült.
Hozzávalók:
60 dkg fejtett zöldborsó
2 ek napraforgóolaj
2 ek barna rizsliszt
1 szál petrezselyem
½ tk só
víz
kiegészíthető: növényi tejszínnel
Elkészítése:
Az olajon megdinsztelem a zöldborsót, majd felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel. Beledobom a petrezselymet és fedő alatt rövid ideig párolom.
Hozzáadom a sót és kevés vízzel elkevert rizsliszttel behabarom. Pár percig forralom.
4 megjegyzés:
Nagyon szeretjük, guszta
Ugyan így csinálom :)))
Csak más liszttel.
Olyan jó, hogy már zsenge zöldségekből készülhetnek a főzelékek! Mondjuk nem mindegyiket szeretik a gyerekek, most épp a kelkáposztát igyekszem valamivel vonzóbbá tenni a két legkisebbnek :)
Bocsi természetesen ugyanígy .
Elő párolt kelkáposztát megtöltöm citromos rizzsel , olívabogyót összeturmixolom teszek bele joghurtot, meg vagy petrezselymet, vagy pedig kaprot és ezzel nyakon öntve be a sütőbe míg szép piros nem lesz . Keresztfiamnak ízlett pedig ő nagyon válogatós.
Megjegyzés küldése