2010. szeptember 6., hétfő
Biztosan sokunkban felmerül időnként a kérdés, hogy mit is adjunk reggelire vagy vacsorára csemeté(i)nknek, ami egészséges, ugyanakkor a gyermek szívesen meg is eszi azt.
Télen, mikor rövidebbek a nappalok, sötétek a reggelek, nehezebben indul a nap. Ilyenkor különösen nagy szükség van valamilyen „fűtőanyagra” a szervezetnek. Fontos lenne minden nap reggelivel indulni az óvodába, iskolába, munkahelyre.
Éhgyomorral nehéz megfelelően összpontosítani az órákon, vezetés közben vagy az irodában.
Ugyanakkor lényeges szempont, hogy a reggeli ne legyen túl nehéz illetve ne gyorsan felszívódó szénhidrátot vagy egyszerű cukrot (ilyen például a kizárólag finomított lisztből készült kenyér, péksütemény illetve az édes italok pl. kakaó) tartalmazzon, hanem összetett szénhidrátot.
Miért?
Az egyszerű szénhidrátok fogyasztásakor a vér cukorszintje hirtelen megemelkedik, majd gyorsan lezuhan, ami fáradtságot okoz.
Összetett szénhidrátot tartalmaznak a -legalább részben- teljes kiőrlésű lisztből készült kenyér- és péksüteményfélék.
Folytatás: itt
2 megjegyzés:
Szia!Te hogy oldod meg,hogy kenhető legyen a pálmazsíros kence?Én valamilyen finom olajat teszek hozzá,de hátha van más megoldás is?.
Szia!
De jó, hogy mondod... igen, szoktam beletenni egy kevés szőlőmagolajat.
Mindjárt utána, hogy elkészül, csak kimaradt a receptből.
Pótlom. Köszi!
Megjegyzés küldése