Csíráztatás I.

2011. március 10., csütörtök

Ilyenkor tavasszal már az első kerti növények előtt is hozzájuthatunk friss zöldekhez.

A velük való tevékenység igazából nem is nevezhető munkának. Az előkészületeken kívül: magok, csíráztató tál beszerzése, áztatás, más egyéb dolog nincs is velük, csak a napi kétszeri átöblítés.

Lényeges, hogy ne csávázott, vegyszerrel kezelt magokat vásároljunk, hanem kizárólag étkezésre alkalmas csíramagvakat!!!

Sok évvel ezelőtt vettem az első csíráztatótál-szettemet, aztán időközben még vettem hozzá továbbiakat, mert egy szettben csak két olyan szint van, amibe mag tehető, s ha egyidejűleg többfélét szeretnék, akkor szükség van egy másikra is.


Azóta láttam már másfajta csíráztató kelléket is: a cserép csíráztatóktól kezdve a csíráztató készülékig (!), sőt egyszerű befőttes üveges módszert is, ahol gézlappal kötik be az üveg száját.

Az áztatást külön kis tálkában szoktam kivitelezni, a magok típusától függő időtartamig, amit általában feltüntetnek a zacskón. Az apróbb magoknál ez azért is fontos (áztatás), mert különben átpotyognak a csíráztatótál rácsai között.

Folytatás: itt




0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger