Házi kenyér egyszerűen

2011. április 6., szerda

A hagyományos kenyérkészítés hosszú kézi dagasztással történik, a modern háztartás pedig gép segítségével végzi ezt.


Régebben én is sokáig dagasztottam a kenyeret, aztán egyszer sietnem kellett, s próba-szerencse alapon csak összegyúrtam, gömbölyítettem, majd félreraktam kelni.

Meglepetésemre ebből is kenyér sült ki, én pedig szép lassacskán rászoktam erre a gyorsabb módszerre…




Hozzávalók:

75 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt (elsősorban tönkölybúza vagy sima búza)

25 dkg finomliszt

1 ek só

kb. 6 dl langyos víz

5 dkg élesztő

1 tk cukor


Folytatás: itt



3 megjegyzés:

Ottis írta...

Nagyon szép kenyér!

Éva írta...

Guszta a kenyered!

Renata írta...

Köszönöm!

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger