Főzés nyaraláskor – egyszerű nyári ételek

2011. augusztus 15., hétfő

Nyaralásakor felmerülhet a kérdés, -főleg, ha gyerek(ek) is van(nak) a családban- hogy miként oldjuk meg az étkezést, ha nem szeretnénk folyamatosan étterembe járni vagy gyors ételt fogyasztani, viszont rendelkezésünkre áll egy, legalább alapszinten felszerelt főzőhelyiség?

Természetesen egy másik igen fontos szempont, hogy ne kelljen órákat eltölteni a főzéssel, hanem az étel gyorsan elkészíthető legyen.

Én levespárti vagyok, többek között azért is, mert a leves, télen melegít, nyáron csillapítja szomjat, laktat, ugyanakkor nem terheli meg a szervezetet, s legfőképpen: folyadékot juttat a szervezetbe.



Tavasztól kezdődően nincs nehéz dolgunk leves-fronton, mert viszonylag könnyű beszerezni egy marék friss zöldséget és máris készen van a leves!

Leves alapanyagok:

Zöldborsó

Zöldbab

Karalábé

Karfiol

Brokkoli

Uborka

Vegyes zöldség

Paradicsom

Gyümölcs

A gyümölcslevesekhez nincs szükség másra, mint magára a gyümölcsre, némi fűszerekre (fahéj, vanília, szegfűszeg, ánizs, csillagánizs, kardamom stb. -ilyenkor nyáron érdemes kevésbé fűszeresre készíteni) és esetleg egy kevés tejszínre a sűrítéshez.

Folytatás: itt


2 megjegyzés:

Éva írta...

Szeretjük mi is a leveseket! Előfordul néha hogy kimarad egy nap levest nem főzök, de már a következő nap biztos hogy főzni fogok! Kedvencünk annyira nincs, bármilyen legyen is szívesen fogyasztjuk!

Renata Kalman írta...

Igen, nyáron főleg jók, mivel pótolják a folyadékot is, télen meg melegítenek :)

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger