2013. február 19., kedd
Hozzávalók:
20 dkg csicseriborsó
40 dkg karfiol
50 dkg burgonya
10 db aszalt paradicsom
kis fej hagyma
2 evőkanál olaj
1 teáskanál só
1 kávéskanál pirospaprika
¼ kávéskanál őrölt bors
Elkészítése:
A csicseriborsót 12 órára beáztatjuk. Leszűrjük, majd friss vízbe téve puhulásig (kb. 4-5 óra) főzzük. Főzés során pótoljuk az elpárolgott vizet.
A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és egy magas falú serpenyőben vagy wokban az olajon megpirítjuk.
Hozzáadjuk a megtisztított és apró rózsákra vágott karfiolt, majd rövid ideig pároljuk.
Beleszórjuk a pirospaprikát, a meghámozott és kis kockákra vágott burgonyát, a felaprított aszalt paradicsomot, a sót és a borsot. Összekeverjük és kb. fél liter vízzel felöntjük.
Addig főzzük, amíg a burgonya és a karfiol megpuhul. Főzés során szükség szerint pótoljuk az elpárolgott vizet.
Mikor elkészült, összekeverjük a megfőtt csicseriborsóval.
Feltéttel (rántott zöldség, búzahús, tofu, sajt) és salátával kiegészítve tálaljuk.
Kapcsolódó recept: itt
20 dkg csicseriborsó
40 dkg karfiol
50 dkg burgonya
10 db aszalt paradicsom
kis fej hagyma
2 evőkanál olaj
1 teáskanál só
1 kávéskanál pirospaprika
¼ kávéskanál őrölt bors
Elkészítése:
A csicseriborsót 12 órára beáztatjuk. Leszűrjük, majd friss vízbe téve puhulásig (kb. 4-5 óra) főzzük. Főzés során pótoljuk az elpárolgott vizet.
A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és egy magas falú serpenyőben vagy wokban az olajon megpirítjuk.
Hozzáadjuk a megtisztított és apró rózsákra vágott karfiolt, majd rövid ideig pároljuk.
Beleszórjuk a pirospaprikát, a meghámozott és kis kockákra vágott burgonyát, a felaprított aszalt paradicsomot, a sót és a borsot. Összekeverjük és kb. fél liter vízzel felöntjük.
Addig főzzük, amíg a burgonya és a karfiol megpuhul. Főzés során szükség szerint pótoljuk az elpárolgott vizet.
Mikor elkészült, összekeverjük a megfőtt csicseriborsóval.
Feltéttel (rántott zöldség, búzahús, tofu, sajt) és salátával kiegészítve tálaljuk.
Kapcsolódó recept: itt
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése