2014. május 28., szerda
        Hozzávalók:
Elkészítése:
A rebarbarát meghámozzuk és karikákra vágjuk. A diót vagy mogyorót apróra vágjuk, és szárazon megpirítjuk.
A liszteket összekeverjük a kakaóporral, a sóval, a szódabikarbónával, az aszkorbinsavval. A cukrot a vízben feloldjuk, a lisztkeverékhez adjuk, és az egészet csomómentesre keverjük.
Végül beledolgozzuk a kókuszolajat, a rebarbarát és a diót vagy mogyorót.
A masszát muffinformákba adagoljuk úgy, hogy a mélyedéseket 2/3 részükig töltjük meg. Minden mélyedésbe teszünk néhány csokoládédarabot.
180 °C-on nagyjából 40 percig, sütjük. (Tűpróba)
                
        
       
- 30 dkg finomliszt
 
- 20 dkg tönkölybúzaliszt
 
- 10 dkg kukoricaliszt
 
- 15 dkg nádcukor
 
- 2 evőkanál kakaópor
 
- 3 evőkanál kókuszolaj
 
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
 
- 1 csipet só
 
- 1 csipet aszkorbinsav
 
- 5-6 dl víz
 
- 4 rebarbara levélnyél
 
- 2 evőkanál dió vagy mogyoró
 
- 10 dkg apróra vágott csokoládé
 
Elkészítése:
A rebarbarát meghámozzuk és karikákra vágjuk. A diót vagy mogyorót apróra vágjuk, és szárazon megpirítjuk.
A liszteket összekeverjük a kakaóporral, a sóval, a szódabikarbónával, az aszkorbinsavval. A cukrot a vízben feloldjuk, a lisztkeverékhez adjuk, és az egészet csomómentesre keverjük.
Végül beledolgozzuk a kókuszolajat, a rebarbarát és a diót vagy mogyorót.
A masszát muffinformákba adagoljuk úgy, hogy a mélyedéseket 2/3 részükig töltjük meg. Minden mélyedésbe teszünk néhány csokoládédarabot.
180 °C-on nagyjából 40 percig, sütjük. (Tűpróba)






0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése