Céklás-zabpelyhes fasírt babmártással

2015. január 11., vasárnap

Hozzávalók:
25 dkg zabpehely
40 dkg cékla
15 dkg hajdina- és kukoricaliszt vegyesen
2 evőkanál kukoricakeményítő
1 hagyma
1 teáskanál tengeri só
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál őrölt római kömény
2 evőkanál lenmag

Elkészítése:
 A hagymát és a céklát aprítógépben összedaraboljuk.
A zabpelyhet 2 dl vízbe téve kb. 15 percig állni hagyjuk.
Hozzáadjuk a fűszereket, a felaprított zöldségeket, a liszteket, a keményítőt és a lenmagot.
20 percig állni hagyjuk.
A masszából fasírtokat formázunk, és forró olajban vagy sütőlemezre téve sütőben megsütjük.

DSCF8013h

  Babmártás

Hozzávalók:
 1 doboz 40-50 dkg-os fehér babkonzerv
2 evőkanál szőlőmagolaj
1 teáskanál citromlé
½ kávéskanál tengeri só
4-5 korianderlevél

Elkészítése:
A babot levével együtt turmixgépbe tesszük és a többi hozzávalóval együtt krémesítjük.
Főételekhez tálaljuk.

0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger