Fügés-karobos hab

2008. augusztus 2., szombat

A tegnapi nagytakarítás első felvonása után kanalaztam be ezt a fügés édességet. A többiek fanyalogtak, azt mondták rá olyan seízű. Lehet, hogy az én ízlésem rendhagyó, mert nekem tetszik: nem émelyítően édes, időnként találkozok benne egy-egy fügedarabbal és gyorsan elkészül.



Hozzávalók:

2 ek karobpor

50 ml tejszín

½-1 ek méz

1/2 mk őrölt kardamom (ki-ki vérmérséklete szerint tegyen bele, én szeretem a kardamom ízét, de ebben a habban nem érződik nagyon)


Elkészítése:

A fügét leszárazzuk, apróra vágjuk. A többi hozzávalóval együtt turmixgépbe tesszük és simára mixeljük.


Megjegyzés: A karobot a szentjánoskenyérfa hüvelyes terméséből állítják elő. A kakaóhoz hasonló barna színű por, de nála sokkal előnyösebb tulajdonságokkal rendelkezik. Bioboltokban kapható. Később írok majd róla kicsit bővebben, mert sikerült itthon a kakaót teljesen karobra cserélnem és egyre több előnyös tulajdonságát fedezem fel.


1 megjegyzés:

Névtelen írta...

...Biztosan nagyon finom lehet!!!

Felícia

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger