Szezámos kiflik

2008. szeptember 10., szerda

Az alábbi recept Citromfűtől származik. Kis átalakítással elkészítettem, így:



Hozzávalók:

1/2 kg liszt (40 dkg tönkölybúzaliszt + 10 dkg finomliszt)
3 dkg élesztő
1 evőkanál só
1 mk cukor
annyi rizstej, hogy nyújtható tésztát kapjunk




Elkészítése:

A lisztet összeelegyítem a sóval. Az élesztőt kevés langyos tejbe morzsolom, melybe előzőleg 1 mk cukrot kevertem. Mikor az élesztő felfutott, a liszthez adom,és fokozatosan langyos tejet adagolva hozzá, összegyúrom. Kelni hagyom.
Kör alakúra nyújtom. A kör középpontjából kiindulva, háromszög alakú cikkelyekre vágom, majd szélesebbik végénél kezdve feltekerem. Olajjal lekenem és megszórom szezámmaggal.
Kicsit pihentetem, majd előmelegített sütőben (200 ˚C) megsütöm.


Rizstej vehető készen illetve készíthető otthon gabonatej-készítő géppel vagy gép nélkül, például így.

A rizstej készítésekor megmaradt (rizs-)zúzalékot pedig uzsonnára ették a gyerekek, fahéjjal és mézzel.


3 megjegyzés:

Milene írta...

Szia! Nagyon jól néz ki a kifli! Biztos finom is volt. Gyerekeknek ízlett?

Renata Kalman írta...

Köszi!
Igen, azóta ismételni is kellett :)

Milene írta...

:)
Ennek örülök!

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger